У перші дні літа єпархії УПЦ передали допомогу для сиріт і дітей з обмеженими можливостями

Благодійні акції проводилися по всій Україні, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2 червня 2016 року митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький обласний центр реабілітації дітей-інвалідів «Промінь». У супроводі директора Василя Балдинюка та протоієрея Максима Мельничука, котрий здійснює духовну опіку центру, архієрей відвідав місцевий храм та зустрівся з вихованцями закладу.

Митрополит Симеон привітав дітей, лікарів і вихователів центру зі святом Пасхи Христової та Міжнародним днем захисту дітей, після чого передав директору матеріальну допомогу на розвиток закладу.

Діти вітали Його Високопреосвященство віршами та піснями, які вони приготували спеціально до приїзду владики. Кожний з дітей отримав від владики солодкі подарунки.

Наприкінці травня митрополит Симеон був почесним гостем на гала-концерті ІІ Всеукраїнського пісенного фестивалю «Золотий птах» для дітей та молоді з обмеженими можливостями, що проходив у Вінниці.

Під час нагородження призерів конкурсу, Преосвященний владика вручив дві іменні грошові премії учасникам фестивалю та звернувся до присутніх зі словом. Зокрема, архієрей подякував усім учасникам та організаторам заходу за увагу до дітей і молоді з особливими можливостями та відзначив високу майстерність виконавців концерту. Митрополит Симеон побажав фестивалю-конкурсу «Золотий птах» подальших творчих успіхів, а також висловив впевненість, що Вінницька єпархія УПЦ і надалі буде підтримувати цей захід і допомагати розвивати творчі здібності молоді з обмеженими можливостями.

1431 травня та 1 червня заступник голови Відділу соціального служіння та благодійництва Миколаївської єпархії протоієрей Ігор Голуб відвідав дітей-інвалідів та сиріт соціальних і медичних закладів Миколаїва та області. Зокрема, священик побував у Обласному дитячому психіатричному відділенні, центрі допомоги новонародженим «Колиска надії», Степовському будинку-інтернаті та будинку для дітей з обмеженими можливостями. Отець Ігор передав від єпархії допомогу вихованцям закладів: ліки, гігієнічні засоби, предмети першої необхідності, духовну літературу, іграшки та солодощі. Вітаючи кожного з Днем захисту дітей, священик побажав юним пацієнтам благословення Божого, одужання, здоров’я, а співробітникам закладів сил та терпіння.

2 червня, з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, у Кіровограді на території храму Благовіщення Пресвятої Богородиці відбулося благодійне дитяче свято «Білої квітки».

Для малечі, в тому числі дітей з обмеженими можливостями, відбулася концертна програма за участю духового оркестру Кіровоградського гарнізону, а також творчих колективів музичних і хореографічних шкіл міста. Юні учасники святкового заходу мали змогу долучитися до ігор і майстер-класів і частування за солодким столом.

31 травня 2016 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, єпископ Южненський Діодор взяв участь у святковому заході з нагоди 10-річчя від дня заснування дитячого будинку “Перлинка”. Від імені правлячого архієрея Його Преосвященство привітав присутніх з ювілеєм і відзначив архіпастирськими грамотами благодійників і керівництво дитячого будинку. Для гостей відбувся святковий концерт, який підготували вихованці закладу.

1 червня, у День захисту дітей, керівник Лікарняного відділу Сумської єпархії протоієрей Василь Коровець і настоятель Хресто-Воздвиженського храму протоієрей Олександр Грущак передали в неврологічне відділення дитячої міської клінічної лікарні Святої Зінаїди ходунки-ролятори. Того ж дня від імені юних парафіян Свято-Георгіївського храму с. Біловоди священики парафії роздали хворим дітям подарунки пам’ятні фігурки.

Просмотров: 237