В Українській Православній Церкві закликають громадськість звернути увагу на проблему абортів

В єпархіях УПЦ до міжнародного Дня захисту дітей провели акції за життя дітей ненароджених.

У Херсоні 27 травня з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна напередодні міжнародного Дня захисту дітей провели акцію «За життя ненароджених дітей». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

5c4efacae41622a91d90a9671a7d5b18Організував духовно-просвітницький захід відділ з питань сім’ї на чолі з його головою протоієреєм Іоанном Гордієнко. Був відслужений молебень, місцевим жителям роздали тематичні буклети, провели анонімне анкетування. Окрім православних волонтерів, в акції взяли участь представники благодійного фонду «Наш дім».

Своїми завданнями організатори назвали привернення уваги широких верств суспільства до проблеми захисту життя ненароджених дітей та сімейних цінностей; досягнення неприйняття штучного аборту, як способу вирішення особистих, політичних, соціальних і медичних проблем; застереження про негативний вплив контрацептивів на здоров’я жінок і їх майбутніх дітей.

У Запорізькій єпархії в Свято-Георгіївському храмі міста відбуваються щомісячні покаянні молебні. 29 травня під час чергового богослужіння була проведена соціальна акція «Запали свічку в пам’ять про нього».

Ще один захід у рамках соціального проекту Запорізької єпархії «Живи, Україно!» відбувся у Міжнародний день захисту дітей, 1 червня.

За словами представників Української Православної Церкви, свої зусилля організатори направили на привернення уваги громадськості до проблеми дітовбивства в утробі матері.

архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука
архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука

«Мета цієї акції, – нагадав керуючий Запорізькою єпархією архієпископ Лука (Коваленко), – привернути увагу громадськості до проблеми абортів. Господь дарував людині життя і це є безцінним даром».

Високопреосвященніший владика звернувся до громадськості із закликом відмовитися від практики абортів.

«Аборт – це неоголошена дитовбивча війна, невидима війна проти майбутнього нашої Батьківщини, – зазначив архієпископ Лука. – Ми звертаємося до молоді, яка перша повинна задуматися про своє життя. Який гріх бере на себе людина, яка вирішує вбити життя, дане Богом, вона йде проти волі Божої. Позбавляє нове життя присутності Божого.

Якщо наше суспільство прокинеться, і не буде байдуже дивитися на те, що відбувається навколо, а скаже своє рішуче «Ні абортам!», тисячі нових життів зможуть побачити прекрасний і неповторний світ і зробити життя в Україні кращим і красивішим».

Просмотров: 391