Відбулася ХІ Конференція глав і співробітників молодіжних відділів та організацій УПЦ

Форум зібрав понад 100 учасників з України та закордону

3 червня 2016 року в смт. Лазурне Херсонської області завершила свою роботу ХІ Конференція глав і співробітників молодіжних відділів та організацій Української Православної Церкви. Захід проходив з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та під егідою Синодального відділу УПЦ у справах молоді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

Загалом у п’ятиденному форумі, що очолив голова молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона, взяло участь більше 100 осіб з України та закордону.

Нагадаємо, урочисте відкриття конференції  відбулося 30 травня.

Зокрема перед присутніми виступили єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін, історик і викладач Київської духовної академії Владислав Дятлов, заступник голови Синодального відділу у справах молоді Білоруської Православної Церкви Євгеній Лобанов, голова ГО «Друзі спільноти святого Егідія» Юрій Ліфансе, глави та співробітники відділів у справах молоді, волонтери та клірики єпархій УПЦ.

Учасники конференції обмінялися думками й досвідом з приводу розвитку місіонерської роботи з молоддю: пошуку нових шляхів донесення Слова Божого в умовах сучасних форм спілкування. Окрім того, значна увага була приділена актуальній темі допомоги постраждалим від збройного конфлікту на сході держави, про що розповіли священики, котрі були безпосередньо у зоні бойових дій.

2 травня ввечері були підбиті підсумки роботи форуму та відбулося нагородження його учасників.

Робота конференції завершилася спільною молитвою за Божественною літургією.

Як повідомлялося раніше, 31 травня Синодальний відділ УПЦ провів Всеукраїнську конференцію, присвячену захисту сімейної моралі.

Фото та матеріали сайту Синодального відділу УПЦ у справах молоді

Просмотров: 850