У Неділю про сліпого Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі

Предстоятель звершив дияконську та священицьку хіротонії над студентами Київської духовної академії

5 червня 2016 року, у Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря. За богослужінням молилася делегація духовенства і мирян Румунської Православної Церкви.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

У 6-ту неділю після Пасхи, яка є останньою у 40-денний період післясвята Світлого Воскресіння Христового, Свята Церква згадує євангельську подію зцілення Спасителем сліпого від народження (Ін. 9:1-38).

У середу відбудеться віддання Пасхи, а у четвер Церква святкуватиме Вознесіння Господнє.

Під час богослужіння Блаженніший владика звершив дияконську та священицьку хіротонії над студентами ІІ курсу магістратури Київської духовної академії Володимиром Луценком та дияконом Георгієм Ногіним.

Минулого тижня в КДАіС відбувся захист бакалаврських і магістерських робіт випускниками семінарії й магістратури академії, а також магістерський іспит.

Напередодні ввечері Предстоятель очолив всенічне бдіння у тому ж храмі.

Просмотров: 1495

Залишити відповідь