Блаженніший Митрополит Онуфрій: Тільки те, що говорить Євангеліє корисно для людини

Виконувати те, що написано у Святому Євангелії означає творити волю Божу.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді в Неділю 6-ту після Пасхи, яка носить назву Неділі про сліпого.

Що означає творити волю Божу? Блаженніший владика пояснює, що «це значить робити те, що написано у Святому Євангелії, в якому відображена воля Господа для кожної людини. Нам залишається змусити себе творити цю волю».

«Рідко буває так, щоб людина прочитала Святе Письмо і захотіла відразу ж все зробити так, як там написано. Їй може навіть здаватися, що написане не корисно для неї, а те, що противно Євангелію, принесе їй більше користі, – застерігає Архіпастир. – Але насправді тільки те, що говорить Євангеліє є корисним для людини. Навіть якщо у зв’язку з нашою гріховністю нам щось і не дуже приємно виконувати».

«Ми повинні змушувати себе будувати життя згідно святих законів і принципів – саме це і означає творити волю Божу», – зазначив Предстоятель.

Сила нашої молитви також залежить від того, наскільки ретельно ми виконуємо святі Божі заповіді.

«Та людина, яка намагається у всьому бути бездоганною і в усьому узгодити свої дії зі Святим Письмом, має сильну молитву, – підкреслює Блаженніший владика. – Така людина, чого не просить у Бога, все отримає. Адже молитва у неї ще й розумна, вона не просить у Бога дурниць, вона просить у Нього того, що корисно для порятунку. Таку людину Бог слухає і виконує її прохання».

«Нехай Господь допомагає нам навчитися старанно виконувати Його волю, будемо змушувати себе робити те, що Бог велить нам творити. Тоді і наша молитва буде сильною, а над нами буде благословення, і в майбутньому ми сподобимося радості жити разом зі святими і прославляти єдиного в Трійці Бога, Безначального Отця, Єдинородного Його Сина, зі Святим Животворящим Духом на віки віків. Амінь».

Просмотров: 591

Залишити відповідь