Одеська єпархія черговий раз роздала нужденним більше півтисячі продуктових наборів, а правлячий архієрей Вінницької єпархії удостоїв благодійників і волонтерів, які підтримують служіння вінницьких капеланів, церковних відзнак. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

17 червня 2016 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, у Координаційному центрі Одеської єпархії з надання соціальної та гуманітарної допомоги була проведена чергова благодійна акція. Цього разу зусиллями співробітників центру було роздано 540 продуктових наборів нужденним.

Також 30 сімей, які потребують лікування, отримали кошти для придбання ліків, а два інваліда отримали інвалідні коляски.

Нагадаємо, що Одеська єпархія вже більше двох років регулярно надає допомогу тим, хто її особливо потребує: це – інваліди I і II груп, вимушені переселенці зі сходу України, члени багатодітних сімей.

Того ж дня у Кіровограді учасники молодіжного волонтерського руху «Покров» відвідали дітей-сиріт місцевого Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Волонтери спілкувалися з дітьми та провели для них розважально-пізнавальні ігри.

IMG_02577 червня клірик Сєверодонецької єпархії благословив 84-ох вихованців  інтернатів Луганської області перед відправкою їх на відпочинок в оздоровчий табір «Веселка» м. Скадовськ Херсонської області.

З благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима, прес-секретар єпархії ієромонах Мелетій (Шаповалов) звершив молебень, звернувся до присутніх зі словом настанови й окропив святою водою дітей та автобуси перед тривалим переїздом на південь. Разом із священиком сиріт проводжали заступник Голови Луганської обласної ВЦА О. П. Лішік.

7 червня у Вінницькому єпархіальному управлінні відбулася зустріч митрополита Вінницького і Барського Симеона з благодійниками та представникам Вінницької спілки десантників, які підтримують військовослужбовців Збройних сил України у зоні АТО у співпраці з священиками-волонтерами з Вінницької єпархії.

Архіпастир відзначив значний внесок благодійників у соціальну місію Церкви. Зокрема за їх сприяння Вінницька єпархія і волонтерські організації постачають хворим у Вінницький військово-медичний Центр ліки, питну воду, засоби гігієни та гуманітарну допомогу.

Митрополит Симеон вручив благодійникам і волонтерам нагороди та грамоти Вінницької єпархії. Його Високопреосвященство особливо наголосив, що Церква у першу чергу прагне миру і щодня молиться за припинення війни в Україні, але поки миру немає і на українській землі проливається людська кров, Церква через своїх священнослужителів і вірян надає й надалі надаватиме гуманітарну та духовну допомогу як мирним жителям, які страждають від війни, так і військовим.

Раніше, 3 червня, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней благословив учасників семінару «Соціальне партнерство як ресурс розвитку сфери культури», який зібрав керівництво профспілок регіону, очільників місцевої влади та управління культури, а також представників громадськості. Архієрей виступив перед почесним зібранням з вітанням, під час якого наголосив на важливості духовного аспекту виховання майбутніх поколінь українського суспільства.

Просмотров: 239

Залишити відповідь