Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості в день випуску в Київських духовних школах (відео)

По завершенні недільного богослужіння відбулося урочисте вручення дипломів випускникам

12 червня 2016 року, у Неділю 7-му після Пасхи, святих отців І Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету УПЦ єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, а також духовенство монастиря та Київських духовних шкіл.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв випускників духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород.

Після читання Святого Євангелія до чисельних вірян зі словом проповіді звернувся голова Видавничого відділу УПЦ, викладач Київської духовної академії протоієрей Володимир Савельєв.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після запричастного вірша випускник Київської духовної академії ієрей Іоанн Квашнін виголосив останню студентську проповідь.

По завершенні Літургії ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній оголосив про завершення чергового навчального року в Київських духовних школах.

Вихованці та студенти випускних курсів Київської духовної академії і семінарії висловили подяку Предстоятелю, ректору та професорсько-викладацькій корпорації Alma mater, після чого до випускників з напутнім словом звернувся Блаженніший Митрополит Онуфрій.

На завершення відбулося урочисте вручення дипломів.

Напередодні ввечері Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння в цьому ж соборі.

Нагадаємо, 10 червня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив засідання Вченої ради Київської духовної академії, під час якого звернувся до професорсько-викладацької корпорації зі словом.

Просмотров: 2163

Залишити відповідь