Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в екстреному засіданні Синоду РПЦ

Під час засідання члени Синоду висловили думку стосовно ситуації із підготовкою Всеправославного Собору

13 червня 2016 року в Даниловому монастирі у Москві Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, яке очолив Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В якості тимчасового члена Синоду в засіданні взяв участь митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан.

Під час засідання Синоду присутні мали судження стосовно ситуації, яка виникла у зв’язку із відмовою низки Помісних Православних Церков – а саме, Антиохійської, Грузинської та Болгарської – від участі в Святому і Великому Соборі Православної Церкви, запланованому на 18-26 червня 2016 року на острові Крит, а також, вимогою Сербської Православної Церкви про перенесення його дати.

Члени Синоду звернулися до всіх учасників з Заявою, в якій підтвердили раніше висловлену позицію стосовно проведення перед Собором попереднього засідання, під час якого б були визначені зручні для усіх Помісних Церков терміни скликання Собору та досягнуті домовленості стосовно проектів його документів.

У разі проведення Собору всупереч даної пропозиції, Священний Синод Руської Православної Церкви визнає неможливим участь у ньому делегації РПЦ.

Також в ході роботи Синоду були розглянуті поточні питання життя Руської Православної Церкви.

Фото patriarchia.ru

Просмотров: 2250

Залишити відповідь