В Мукачеві та Олександрії священики УПЦ звершили відспівування загиблих українських військових

В центрі Мукачева відбулася панахида за загиблими цими днями учасниками АТО, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В Мукачеві та Олександрій священики УПЦ звершили відспівування загиблих українських військових12 червня 2016 року у м. Перечин Закарпатської області, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, благочинний Перечинського району протоієрей Володимир Грицько звершив відспівування загиблого воїна АТО – Іваном Бабичем.

Провести військового в останню путь прийшли сотні перечинців. Похоронна процесія тягнулася від дому загиблого до самого кладовища.

Днем раніше, 11 червня, мешканці Перечина на колінах зустрічали загиблого 33-річного воїна Івана Бабича, віддаючи шану в «живому коридорі».

Того ж дня в Мукачеві, з благословення архієпископа Феодора священнослужителі кафедрального собору на честь Різдва Богородиці звершили панахиду в центрі міста за земляками – військовслужбовцями 128-ої бригади ЗСУ, котрі загибли напередодні в зоні АТО. Разом з священиками Мукачівської єпархії свої молитви за упокій душ новопреставлених воїнів піднесли мешканці міста.

Нагадаємо, раніше на Закарпатті та Волині священики освятили пам’ятні дошки загиблим військовим АТО.

13 червня в Олександрії, що на Кіровоградщині, відбулося поховання учасника АТО Євгена Бусигіна. Відспівування звершив клірик Олександрійської єпархії протоієрей Олексій Микитенко. Провести українського військовослужбовця зібралося 150 осіб. Разом з представниками громадськості міста, рідними та близькими, в останній раз побачити і провести однополчанина приїхали товариші по службі з 34-го батальйону.

Просмотров: 446

Залишити відповідь