В Українській Православній Церкві працюють літні дитячі табори (+фото, інформація)

В ряді єпархій УПЦ розпочали свою роботу дитячі літні табори,  в інших відкриття планується в найближчі дні.

До Дня захисту дітей відкрився православний табір на Прикарпатті. 30 травня з благословення єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона при кафедральному соборі Різдва Христового розпочав роботу літній табір. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Діти у рамках табору займаються творчістю, вивчають історію рідного міста.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта розпочав роботу табір «Стежина добра». Перша зміна носить назву «Подорож на гору Сінай».

Хлопці та дівчата будуть протягом дванадцяти днів вивчати заповіді Божі та вчитимуться жити за Законом Божим.

Влітку, починаючи з 13 червня, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа в Полтавській єпархії УПЦ традиційно працюватимуть православні дитячі табори відпочинку «Орлятко» та «Псьол».

Запрошуються діти віком від 7 до 16 років із православних сімей. Організація життя православного табору відбувається у відповідності з церковним укладом. Протягом зміни проводитимуться спортивні ігри та змагання, творчі конкурси та концерти, духовні бесіди. Діти вивчатимуть основи Православної віри, історію Церкви та національної культури, зможуть побувати на богослужінні, приступити до Таїнств Сповіді та Причастя (за бажанням).

Детальна інформація на сайті Полтавської єпархії: www.pravoslavie.poltava.ua.

E2b5KPgaJu4

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, розпочав свою роботу освітньо-відпочинковий літній дитячий табір при Свято-Георгіївському кафедральному храмі Львова. Єпископ Львівський і Галицький Філарет благословив викладачів, батьків, маленьких учасників літнього табору та побажав успіхів у справах духовного виховання дітей.

В Бердянську при храмі Святої Живоначальної Трійці розпочав роботу дитячий православний денний табір «Юний паломник».

У день відкриття, 13 червня 2016 року, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем звершив молебень у співслужінні секретаря єпархії протоієрея Сергія Ілющенко і голови молодіжного відділу протоієрея Євгенія Клименко.

Табір працюватиме по 26 червня. З хлопцями, яких у цьому році 60, займаються досвідчені педагоги. Кожен день у програмі – розвиваючі та спортивні ігри на природі, творчі гуртки, духовні бесіди, екскурсії храмами і музеями міста.

В Запорізькій єпархії для дітей недільних шкіл Мелітополя 20 червня розпочне роботу літній табір під назвою «Лествиця». Православний денний табір проходитиме при монастирі св. Сави Освяченного.

screenshot_12Кременчуцька єпархія вже третій рік поспіль проводить православний наметовий табір неподалік від міста Лубни, на березі річки Сула, в мальовничому березовому гаю.

В табір під назвою «Патріот» запрошують дітей та підлітків з 25 по 31 липня. У таборі з дітьми працюватимуть вихователі, вожаті, священик, а також штаб табору. Заявки приймаються до 15 липня. Деталі на сайті єпархії.

Просмотров: 1588

Залишити відповідь