Блаженніший Митрополит Онуфрій: Депутати нехай займаються своїми справами, а церковні питання Христос вирішить без них (відео)

«Якщо б політики не втручалися в наші проблеми, то ми би знайшли шляхи до єдності вже давним давно», наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій у своєму інтерв’ю Синодальному Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

Зокрема, Предстоятель прокоментував ініціативу деяких народних депутатів щодо звернення до Константинопольського Патріарха Варфоломея із закликом скасувати Томос від 1686 року та надати Українській Церкві автокефалію. Він нагадав, що в Україні діє конституційний принцип відділення Держави від Церкви. Тому, подібні ініціативи народних обранців є нічим іншим, як порушенням основного закону України.

«Згідно нашого законодавства Церква відокремлена від  Держави, а Держава від Церкви. Втручання деяких депутатів у справи Церкви є прямим порушенням державного закону. Я б радив таким депутатам краще подумати, як виконувати свої прямі обов’язки, які вони мають по відношенню до нашого народу, а церковні питання Христос, Який є Головою нашої Церкви, вирішить без них», – сказав він.

Також Митрополит Онуфрій підкреслив, що коріння проблеми розділення Українського Православ’я знаходиться у бажанні політиків маніпулювати Церквою. «Якщо б політики не втручалися в наші проблеми, то ми знайшли б шляхи до єдності вже давним давно», – підкреслив Предстоятель.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважив, що труднощі, які виникають під час підготовки Всеправославного Собору не мають викликати у представників Помісних Церков бажання помсти. У противному випадку перспектива Собору може стати примарною.

Просмотров: 2489

1 коментар

  1. Блаженніший Митрополит Онуфрій дуже правильно відповів на спроби деяких знову посіяти розбрат між віруючими! хватить! невже одне те що всі православні втягнуті у війну між собою, ще нікого не навчило? не вистачає ще щоб віруючі України, між собою почали битись! Ми дуже грішні і вже давно пора почати каятись та прощати! немає різниці яка віра ми повинні поважати всі віросповідання та жити в мирі та злагоді во Славу Господа Бога нашого!

Залишити відповідь