Блаженніший Митрополит Онуфрій: Труднощі у підготовці Собору не мають викликати бажання помсти

У своєму інтерв’ю Синодальному Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій зауважив, що труднощі, які виникають під час підготовки Всеправославного Собору не мають викликати у представників Помісних Церков бажання помсти. У противному випадку перспектива Собору може стати примарною.

Про це він сказав, відповідаючи на питання про те, чи може вплинути криза у підготовці до Собору на ситуацію в Українському Православ’ї.

«Не думаю, що труднощі у підготовці Собору повинні викликати у Помісних Церков бажання помсти. Якщо ми підемо таким шляхом, то вже сьогодні можна ставити хрест на майбутньому Всеправославному Соборі, – сказав Предстоятель. – Думаю, що це розуміють усі. Тому вторгнення однієї Церкви на канонічну територію іншої не повинно бути».

Митрополит Онуфрій також нагадав, що в Регламенті Собору не було мови про релігійну ситуацію в Україні. «Церковні розколи, які є породженням людського гріха, присутні майже у всіх Помісних Церквах. Вони лікуються тим, чим лікується гріх – покаянням», – наголосив він.

Також Блаженніший владика зазначив, що «Собор треба перенести на пізніший термін і провести його тоді, коли будуть доопрацьовані документи, що мають на ньому розглядатися і прийматися».

Просмотров: 819

Залишити відповідь