Блаженніший Митрополит Онуфрій: Дар благодаті Святого Духа отримуємо лише тоді, коли живемо не по-своєму, а по-Божому

Завдання кожного християнина полягає в стяжанні благодаті Святого Духа.

Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді 20 червня, у День Святого Духа, в Свято-Троїцькому соборі Деснянського благочиння столиці наголосив, що спасіння можливе лише в Церкві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Життя людства схоже на море, яке постійно хвилюється, а Церква – це корабель. Як людина не може перепливсти море самотужки, так не може вона й досягнути спасіння поза Церквою. Тільки знаходячись на борту корабля, який проходить через це море, людина спроможна дістатися до берега», – зазначив Предстоятель.

«Ми дякуємо Богові за те, що він подарував нам Свою Церкву, яка є нашим кораблем спасіння», – сказав він.

Завдання кожного християнина полягає в стяжанні благодаті Святого Духа. «Коли на землю зійшов Святий Дух, для нас знову відкрилося небо, знову кожна людина отримала можливість бути вічно з Богом і бути в житті, яке наповнене не скорботами, печалями і хворобами, а радістю і миром».

Святий Дух дає буття всьому живому, як про це співає Церква: «Святим духом всяка душа живиться». «Але людина ще потребує благодаті Святого Духа, щоб жити вічно, щоб бути спасенною», – підкреслив митрополит Онуфрій.

Для того, щоб вмістити в собі цю благодать, людині слід попрацювати над собою.

«Людина мусить виконувати Божественні закони, – наголосив Блаженніший владика, – Тільки, якщо людина живе по-Божому, а не по-своєму, тоді вона здатна прийняти в себе дари Святого Духа».

Відповіді на те, як саме варто жити кожному християнину Він закликав шукати на сторінках Біблії.

«Людина повинна читати цю Книгу, і дізнаватися з неї що є добре, а що зле, що є світле, а що темне, що спасительне, а що призводить до загибелі людини. Того, що добре людина повинна триматися», – підсумував Предстоятель.

Просмотров: 664

Залишити відповідь