Святиня заходилася у місті протягом трьох днів

22 червня 2016 року вулицями Херсона пройшов традиційний хресний хід з Касперівської іконою Божої Матері, яка з понеділка перебувала в Свято-Духівському кафедральному соборі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Херсонської єпархії.

22 червня 2016 року вулицями Херсона пройшов традиційний хресний хід з Касперівської іконою Божої Матері, яка з понеділка перебувала в Свято-Духівському кафедральному соборіУ ході, яку очолили митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн та єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет, взяли участь священнослужителі Херсонської єпархії, представники влади, курсанти, члени громадських організацій, численні віруючі, серед яких було багато дітей і молоді.

Як і в минулі роки, урочиста хода пройшла зі Свято-Духівського кафедрального собору до Всіхсвятського храму. У центрі міста, навпроти будівлі обласної держадміністрації, відбулася молитва за мир в Україні та панахида за всіма загиблими в збройному протистоянні на сході України.

Після закінчення хресного ходу владика Іоанн подякував усім учасникам ходи за спільну молитву. Його Високореосвященство також привітав віруючих зі святом Святої Трійці і перебуванням в Херсоні чудотворного образу Богородиці, який протягом трьох днів радував своєю присутністю городян.

На завершення урочистостей Касперівський образ було пронесено над головами віруючих, після чого відбув до Одеси.

Нагадаємо, минулого місяця на Миколаївщині у хресному ході до дня святителя Миколая взяли участь близько 10 тисяч віруючих.

Просмотров: 613

Залишити відповідь