Радикали вдаються до типових наклепів і образ, залякуючі парафіян єдиного в Тернополі првославного храму канонічної Церкви.

23 червня біля кафедрального собору Тернополя на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії представники «Правого сектору» влаштували ганебну акцію пропаганди агресії проти Української Православної Церкви. Сумнозвісні радикали – активні учасники силових захоплень храмів – поширювали листівки, сповнені брехні та наклепів на віруючих і духовенство УПЦ.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій
Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій

Зокрема церковні рейдери нахабно вводили громадськість Тернополя в оману, ніби купуючи свічки або роблячи пожертви у храми Української Православної Церкви вірянин «вбиває ніж у спину наших воїнів». Абсурдності такій заяві додає зображення на листівці саме Кафедрального собору Тернополя, який відомий цілком аполітичною проповіддю митрополита Тернопільського і Крименецького Сергія та численними юними парафіянами.

13466216_1010567365663437_15_nНагадаємо, хор тернопільського собору отримав гран-прі Всеукраїнського пісенного фестивалю “Пентикостія”, що пройшов 20 червня у Києво-Печерській Лаврі.

Окрім цього, радикали в своїх листівках вдалися до типових наклепів щодо примарних «священиків УПЦ МП, які воюють на боці терористів», їх відмови відспівувати воїнів АТО. Щоб пересвідчитись у брехливості таких випадів достатньо згадати заяви голови та представників СБУ, які неодноразово спростовували подібні наклепи у бік Української Православної Церкви.

Юні парафіяни собору Тернополя
Юні парафіяни собору Тернополя

Типовими та не менш оманливими й обурливими є аргументи «Правого сектору» про українофобство священиків УПЦ, яких радикали радять віруючим перевіряти спеціальними питаннями про вірність Богу, а не Кремлю. Цинічним виглядає той факт, що радикали, які захоплюють храми на заході України, вважають доцільним свідомим парафіянам УПЦ давати рекомендації стосовно їхнього церковного та духовного життя.

Раніше повідомлялося, що «Правий сектор» вихвалявся захопленням храму УПЦ в соцмережах

Завершують свій месседж громадськості радикали пропозицією послуг з «переведення власної парафії під юрисдикцію української Церкви». Церковні рейдери не цураються вихвалятися навіть своїми сумнозвісними досягненнями у Катеринівці, коли розв’язали в селищі силове протистояння з побиттям місцевих віруючих.

Як повідомляє секретар Тернопільської єпархії протоієрей Стефан Балан, подібна провокація була вперше організована біля кафедрального собору в Тернополі, однак неодноразово відбувалася на сільських парафіях по єпархії. Листівки розносили біля собору молоді люди. Отець Стефан розповів, що з ними намагалися поспілкуватися, відмовити від пропаганди та розпалювання міжконфесійної ворожнечі, проте молодики не реагували. З огляду на ігнорування прохань припинити пропаганду, на місце була викликана поліція, по прибутті якої агітатори зникли.

Численні парафіяни собору, яким місцева влада Тернополя вперто не дозволяє будувати храми у місті, обурені неприкритою брехнею, проте з Божою допомогою сподіваються відстоювати правду.

Просмотров: 1313

Залишити відповідь