В Українській Православній Церкві віряни відпочивають разом (фото, відео)

Духовні та оздоровчі заходи для своїх вірян провели у Кременчуцькій, Вінницькій, Кіровоградській, Сумській, Волинській єпархіях.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, у різних єпархіях УПЦ проводять літні табори для дітей та підлітків. Окрім того, спільний відпочинок вихідного дня організовують на більшості парафіях щонеділі, відбуваються творчі конкурси, паломництва до святинь України.

20 дітей, вихованців недільної школи Свято-Троїцької церкви м. Кременчука з 20 по 24 червня відпочили у таборі «Ковчег».

Влаштували літній відпочинок для юних парафіян віряни Свято-Троїцької церкви, волонтери православного братства свт. Миколая Чудотворця і керівник майстер-класами творчих клубів Кременчука.

Кожен день табірного розпорядку включав в себе молитву, зарядку, сніданок, тематичні уроки, майстер-класи, обід, прогулянки в парк, екскурсії, походи на річку, спортивні ігри, уроки рукоділля, перегляди мультфільмів. Перший тур табору проходив в межах міста. Наступний, можливо, відбудеться в другій половині липня недалеко від річки Псел в мальовничому місці Полтавської області, інформують в єпархії.

Цієї неділі, 26 червня, після завершення Божественної літургії, парафіяни Вінницького храму Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться у мікрорайоні Пирогово, відправились на прогулянку пароплавом по річці Південний Буг. Близько 40 парафіян, серед яких багато дітей, супроводжував священик Миколай Дуднік.  На берегу річки парафіяни організували пікнік на галявині, оточеній скелями і лісом. Батьки поспілкувалися один з одним, з священиком, а діти упродовж всього вечора грали в різноманітні ігри на природі.

Недільний відпочинок за участю парафіян є одним з багатьох заходів, які проводяться у рамках оголошеного у Вінницькій єпархії з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона Року «Пастиря і Церковної громади».

Цього ж дня на берегах річки Південний Буг зібралися й парафіяни Кіровоградської єпархії, яків організовали місіонерський екклесіо-пікнік. Так відбулося перше знайомство православної молоді смт. Завалля Гайворонського району зі священиком Димитрієм Літвиновим — кліриком місцевого храму на честь Димитрія Солунського.  Варили юшку на вогнищі, грали в ігри, обговорювали хвилюючі теми.

На території Троїцького архієрейського собору Сум 26 червня, по завершені недільної Літургії, провели дитяче свято.

Торжество було організовано кліриками собору, а також активними парафіянами (учасники служіння милосердя “Милосердний самарянин” і члени молодіжного клубу “Кінон”), за участі керівника єпархіального відділу у справах сім’ї.

Дитячі аніматори організували для дітей конкурси та командні змагання. Була проведена біблійна вікторина, зіграли у волейбол та позмагалися за кращий малюнок на асфальті.

На Волині завершився конкурс «Я молюсь за тебе, Україно!». Його призерами стали понад 30 дітей у ряді номінацій — «Кращий малюнок», «Кращий письмовий твір», «Краща мультимедійна розробка», яких урочисто нагородили під час святкового концерту.

Організатори конкурсу братчики Волинського православного братства тверезості ім. св. праведного Іоанна Кронштадтського з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта проводять конкурс дитячих творчих робіт вже третій рік поспіль. Захід підтримує управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та управлінням освіти Луцької міської ради.

«Без творчого самовираження дітей неможливо залучати підростаюче покоління до розбудови міцної та квітучої держави», — вважають організатори.

Ті учасники, роботи яких не отримали призових місць, проте вразили членів журі своєю креативністю, були відзначені у номінації «Креативні роботи». В «Особливій номінації» свої малюнки, письмові твори та мультимедійні розробки презентували діти з особливими потребами.

Днями у піше паломництво до Почаєва вирушили студенти Волинської духовної семінарії.  З Волині на Святу Почаївську Гору паломники традиційно ходили пішки здавна. Студенти ВДС вперше у таке паломництво вирушили 22 роки тому у Петрівський піст. У цьогорічній групі — 15 чоловік.

13551049_1190633100980854_1759002288_n-1Після молебню у Свято-Покровському храмі, який відслужив голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, священик Федір Сігнаєвський повів студентів за маршрутом Луцьк-Почаїв.

Щоразу проща стає духовною радістю для всіх її учасників. Цього разу дорога студентів-паломників пролягає через парафії Горохівського та Мар’янівського благочинь (в Угринові, Мирному, Горохові, Пісках) побувають вони на Козацьких могилах у Пляшевій, помоляться за нічною Літургією у храмі в Онишківцях, де монастир і джерело праведної Анни та у Свято-Богоявленському монастирі у Кременці, після чого прибудуть на Літургію у Почаїв.

У такій прощі для студентів отець Федір найперше вбачає можливість для місіонерства. Адже проходять вони селами з піснеспівами, молитвами, присутні на Богослужіннях. Приклад молодих людей, які продовжують традиції паломництва, надихає, додає православним людям віри і впевненості у тому, що наша віра – жива. А самі паломники несуть до Богоматінки у Почаїв свої надії, свої тривоги і свої проблеми. Кожен – свої. А що ідуть пішки, то кажуть: «ангел в такому випадку кожен їх крок рахує і підтримує, а Господь сил додає».

Просмотров: 708

Залишити відповідь