Керівництво Верховної Ради публічно зневажило Конституцію України у день її 20-річчя

У Верховній Раді вчергове продемонстрували дискримінацію по відношенню до найбільшої Православної конфесії в Україні.

Урочисте засідання з нагоди 20-річчя Конституції України відбулося у стінах Парламенту 28 червня, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Верховної Ради України.

На цьому засіданні були присутні політичні  діячі країни, представники громадських організацій, в тому числі предстоятелі конфесій та релігійних об’єднань України. Всі, окрім представників Української Православної Церкви.

Цього разу в канцелярію Київської Митрополії запрошення до участі в урочистостях з нагоди Дня Конституції України не надходило.

Таким чином керівники найвищого законодавчого органу України в день 20-ліття головного Закону України брутально порушили основні конституційні норми, підкреслюючи, що  в нашій Державі не всі громадяни мають рівні права, в залежності від своїх релігійних переконань.

Чим мотивували свою вибірковість організатори заходу ­– наразі невідомо. Очікується, що апарат Верховної Ради роз’яснить свій вчинок, який є виразним проявом дискримінації з боку держави по відношенню до найбільшої в країні конфесії. Адже УПЦ об’єднує мільйони громадян України, які свого часу взяли участь у обрані Парламенту в теперішньому його складі.

Нагадаємо, директор Комісії Церков з міжнародних справ ВРЦ пан Пітер Найджел Прув під час свого останнього візиту в Україну, наголосив, що церкви мають унікальний потенціал для сумісного свідоцтва і дій, спрямованих на досягнення миру та примирення в Україні, і закликав владу України «переглянути та утриматися від будь-яких мір, що можуть обмежити цей потенціал».

Просмотров: 2075

Залишити відповідь