Духовенство Волинської та Криворізької єпархій продовжує пастирську опіку військових і підтримує родини загиблих воїнів

У військовій частині Кривого Рогу діє храм, в якому з 2003 року прийняли хрещення понад 80 солдатів

29 червня 2016 року, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, клірики Волинської єпархії на чолі з секретарем протоієрей Миколаєм Бондаруком відвідали Луцький гарнізонний військовий госпіталь, який нещодавно відзначив 75-річчя.

12Священики зустрілися з головним лікарем медичного закладу Олександром Хоменком, а також медперсоналом госпіталю. Медики щиро подякували духовенству Волинської єпархії, митрополиту Волинському і Луцькому Нифонту й єпископу Камінь-Каширському Нафанаїлу за повсякчасну турботу про госпіталь і пастирську опіку персоналу та пацієнтів.

Під час візиту до госпіталю священики мали можливість побачити результати нещодавно проведених у госпіталі ремонтних робіт і поспілкуватися із бійцями, які проходять тут лікування.

Нагадаємо, у лютому Волинська єпархія передала Луцькому гарнізонному військовому госпіталю 20 тисяч гривень.

26 червня 2016 року, настоятель у Свято-Миколаївського храму с. Звиняче Волинської єпархії протоієрей Сергій Бачинський передав кошти у розмірі 2 тисяч гривень родині загиблого на Сході військовослужбовця ЗСУ Андрія Ліщини.

13582379_1192745694102928_1462599137_o-1024x768Фінансову допомогу було зібрано парафіянами села, котрі молитовно вшанували пам’ять воїна під час заупокійного богослужіння.

Священик побажав дружині загиблого – матері двох дітей – Божої підтримки та надії на те, що Господь не залишить її без своєї ласки й посилатиме людей, які підтримають і допоможуть їй.

Кількома днями пізніше вдова Андрія Ліщини також отримала благодійну допомогу у розмірі 1 тисячі гривень від Волинської єпархії.

Минулого тижня священики Волинської єпархії звершили відспівування новопреставленого воїна Андрія.

kreschenie_soldat-128 червня в храмі святого благовірного князя Олександра Невського при військовій частині №3011 м. Кривого Рогу капелан протоієрей Андрій Будовський звершив таїнство Хрещення і Миропомазання чотирьох солдатів строкової служби.

Перед цим військові відвідували неодноразово богослужіння у місцевому храмі й виявили бажання стати православними християнами.

Після звершення таїнств отець Андрій звернувся до солдат з напутнім словом, а також видав свідоцтва про Хрещення і молитовники.

Як повідомляю в Криворізькій єпархії, за 13 років існування Свято-Олександрівського храму тут прийняли таїнство Святого Хрещення понад 80 осіб.

Просмотров: 309

Залишити відповідь