Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив усіх учасників Всеукраїнського Хресного ходу: Це час проявити своє християнське сумління (відео)

Напередодні початку Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові і молитви за Україну Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звернувся у особливому посланні до всіх вірних Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Він закликав взяти дієву участь у цій особливій молитовній ході, заради миру і Божого благословення для української землі. Адже, одночасно розпочавшись із Заходу і Сходу, Хресний хід об’єднає всю Україну. Предстоятель зазначив, що Православна Церква є такою силою, яка єднає всіх людей нашої країни.

Блаженніший владика підкреслив унікальність цьогорічного Хресного ходу. «Це не просто наш духовний подвиг. Це усвідомлена, вольова дія кожної християнської душі, яка на ділі слідує євангельським заповідям. А тому простого споглядання Хресного ходу — не достатньо. Це час проявити своє християнське сумління».

Він наголосив, що в особливий спосіб кожен християнин залежно від сил і можливостей матиме змогу долучитися до цієї молитовної ходи: «Хто може йти у Хресному ході довго — нехай іде. Хто може пересуватися тільки у своєму населеному пункті – нехай це робить. Хто може нагодувати паломників — все це також є вашою участю у загальній великій справі».

«Ми віримо, що Божа Матір, Яка стільки разів захищала нашу землю, і сьогодні в сльозах стоїть біля Престолу Свого Сина і за нас молиться, – зазначив Блаженніший владика. – І ми повинні, відкинувши гнів, ненависть, злобу, а озброївшись любов’ю та прощенням, посилити свій подвиг молитви: щоб припинились литись материнські сльози, щоб діти не залишались сиротами, жінки — вдовами, аби молодь не ставала інвалідами, щоб наші міста і села не були зруйновані, а домівки — покинуті. Саме така мета Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну».

Предстоятель Української Православної Церкви прикликав Боже благословення на усіх учасників Хресного ходу. Він побажав їм всесильної допомоги у цій богоугодній справі.

Просмотров: 3165

Залишити відповідь