Зі Святогірської лаври розпочався Всеукраїнський Хресний хід (фото, відео)

3 липня о 14:00 від Свято-Успенської Святогірської лаври стартував Всеукраїнський Хресний хід — хода миру, любові і молитви за Україну.

Очолює чисельну молитовну ходу, яка вийшла з обителі, намісник Лаври митрополит Святогірський Арсеній. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Близько тисячі віруючих вирушили у напрямку села Богородичне (перша зупинка ходу). Кінцевий пункт першого дня багатоденної Хресної ходи Свято-Георгіївський скит у селі Долина.

Вчора, 2 липня, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив усіх учасників Всеукраїнського Хресного ходу. Він закликав взяти дієву участь у цій особливій молитовній ході, заради миру і Божого благословення для української землі. За його словами, одночасно розпочавшись із Заходу і Сходу, Хресний хід об’єднає всю Україну.

Для всіх бажаючих приєднатися до Хресного ходу працює «гаряча лінія». Телефон для тих, хто йде за маршрутом Святогірськ-Київ: +380957299859; за маршрутом Почаїв-Київ: +380670097733.

Нагадаємо, 27 червня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій направив Звернення до усіх православних українців.

Як повідомлялося раніше, молитовна хода розпочнеться 9 липня (о 6:00) на заході України — зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, а сьогодні, 3 липня (о 14:00) хресний хід стартував на сході країни — зі Свято-Успенської Святогірської Лаври.

Детальні карти маршрутів можна знайти за посиланням.

Фото надані прес-службою Святогірської лаври

Просмотров: 4007

Залишити відповідь