Блаженніший Митрополит Онуфрій: Церква і в наші дні продовжує проповідувати «Царство не від світу цього»

У своїй проповіді в день упокоєння свого попередника — Митрополита Володимира Його Блаженство, Блаженніший Митрополит Онуфрій зазначив, що приснопам’ятний Предстоятель завжди залишався вірним сином Святої Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Його служіння було непростим. Він бачив різні політичні системи, жив в різних соціальних умовах, але він завжди залишався вірним сином Святої Православної Церкви», — зазначив владика Онуфрій.

«Мета Церкви — привести людину до спасіння», — підкреслив Предстоятель.

Не всі це розуміють, зазначає він: «Іноді люди хочуть зробити Її додатком до якої-небудь політичної партії». Це абсолютно неправильне ставлення до Неї.

Адже, по слову Його Блаженства, «Церква шанує і любить кожну людину, як творіння Боже».

«Незалежно від того яку позицію в суспільстві займає людина, Церква незмінно говорить їй: згадай, що життя на землі — це період часу за який ти повинен приготуватися до вічності», — нагадав Блаженніший владика.

Людині не варто надмірно прагнути до накопичення земних благ, до людської слави. Їй варто пам’ятати, що «земне життя визначає її долю в майбутньому житті».

За прикладом Спасителя, Церква і в наші дні продовжує проповідувати «Царство не від світу цього» (Ін. 18:36). У це Царство Вона й веде людину.

Як зазначив Архіпастир, Блаженніший Митрополит Володимир, будучи 22 роки Предстоятелем Української Православної Церкви, неухильно дотримувався саме цього призначення і цього служіння.

5 липня 2016 року, у день, коли минає другий рік з дня упокоєння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана, +2014), Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив заупокійну Божественну літургію в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 636

Залишити відповідь