Всеукраїнський хресний хід тиждень буде йти Харківською областю (фото, відео)

Вчора Всеукраїнський Хресний хід миру, любові та молитви за України завершив свою ходу Донецькою областю та прибув у Харківську.

4 липня на кордоні Донецької та Харківської областей Хресний хід зустріли в Ізюмській єпархії УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Молитовна хода миру буде тиждень йти територією Харківської області — до 12 липня.

Як повідомлялося раніше, вранці 4 липня Всеукраїнський хресний хід вийшов зі Свято-Георгіївського скиту села Долини (Донецька область). Зі співом молебнів Божій Матері, Хресний хід підійшов до кордонів Харківської області.

Зустріч двох архіієреїв: митрополита Святогірського Арсенія та архієпископа Ізюмського і Куп'янського Єлисея
Зустріч двох архієреїв: митрополита Святогірського Арсенія та архієпископа Ізюмського і Куп’янського Єлисея

Тут його зустріч очолив архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей разом із духовенством та віруючими єпархії. До головної святині молитовної ходи — Святогірської ікони Пресвятої Богородиці приєднали святиню Слобожанщини — Піщанську ікону Божої Матері.

Близько 15:30 молитовний хід підійшов до кафедрального Свято-Вознесенському собору Ізюма, де  всіх зустрічав правлячий архієрей.

«Під час цього Хресного ходу, – сказав архієпископ Єлисей, – ми молимося про те, щоб в людських серцях була любов, щоб не було злості, не було ненависті». Також архієрей зазначив, що люди дуже раді цьому ходу і відчувається духовний підйом серед них.

Після вечірнього богослужіння всім прочанам єпархіальним управлінням було надано вечерю і нічліг в готелі. Вранці в Соборі було звершено Божественну літургію, після чого учасники молитовного ходу продовжили свій шлях.

З 5 по 12 липня Всеукраїнський Хресний хід пройде територією Харківської області. І 12 липня ввечері дістанеться Полтави.

У ці дні паломники відвідають такі населені пункти: Ізюм, Савинці, Андріївка, Зміїв, Водяне (Свято-Борисо-Глібський жіночий монастир), Харків (Благовіщенський кафедральний собор), Люботин, Валки, Чутове (кордон Харківської та Полтавської областей).

Детальні карти маршрутів можна знайти за посиланням.

Цей хід рухатиметься  з двох точок — 3 липня хода розпочалася на сході країни (Свято-Успенська Святогірська Лавра). З заходу (Свято-Успенська Почаївська Лавра) — стартує 9 липня. Обидва маршрути завершаться 27 липня на Володимирській гірці у Києві, звідки, після традиційного молебню з нагоди Дня хрещення Київської Русі, всі віруючі пройдуть Хресною ходою в Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Фото прес-служби Святогірської лаври, Ізюмської єпархії УПЦ

Просмотров: 1746

Залишити відповідь