Тисячі вірян приєдналися до Всеукраїнського хресного ходу в Почаївській лаврі (фото)

Сьогодні вранці, 9 липня, відразу після молебну в Успенському соборі, зі Свято-Успенської Почаївської Лаври вийшов Всеукраїнський Хресний хід.

Молитовну ходу миру, любові та молитви за Україну очолюють митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Почаївський Володимир, намісник лаври, єпископ Шумський Серафим, ректор Почаївської духовної семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Всеукраїнський Хресний хід миру, любові та молитви за Україну відбувається з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в період з 3 по 27 липня.

Сотні представників духовенства, ченців та тисячі паломників, всього понад п’ять тисяч вірян, йдуть з молитвою за Україну, мир та спокій в нашій державі. Дорогою читають акафісти Господу Іісусу Христу, Пресвятій Богородиці та святим.

Хресний хід супроводжує чудотворна Почаївська ікона Богородиці.

На даний момент вже пройдено половину маршруту. Першого дня віряни подолають 17 кілометрів та зупиняться в Богоявленському Кременецькому жіночому монастирі.

Нагадаємо, шість днів тому молитовна хода стартувала на сході країни. 3 липня віряни, вийшовши з однієї з головних православних святинь України — Свято-Успенської Святогірської лаври, вже пройшли Донецькою областю та продовжують свій хід Харківською — в напрямку столиці України.

Маршрут хресного ходу із Заходу України пролягатиме через такі основні пункти: Почаїв – Кременець – Межиричі – Славута – Шепетівка – Полонне – Романів – Чуднів – Коростищів – Ставище – Ситняки – Макарів – Колонщина – Дмитрівка – Київ (храм Феодосія Чернігівського ) – Київ (Володимирська гірка).

Детальні інтерактивні карти маршрутів можна знайти за посиланням.

Для всіх бажаючих приєднатися до Хресного ходу працює «гаряча лінія». Телефон для тих, хто йде за маршрутом Святогірськ-Київ: +380957299859; за маршрутом Почаїв-Київ: +380670097733.

Що взяти з собою у Хресний хід читайте за посиланням.

27 липня, у День Хрещення Русі, два хресні ходи зустрінуться в Києві — в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Закінчиться Всеукраїнська хода миру та любові молебнем на Володимирській гірці.

Фото надані прес-службою Почаївської лаври

Просмотров: 6171

Залишити відповідь