Радикали з «Правого сектору» разом з підкупленими активістами вчинили провокацію під час Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви за Україну

12 липня 2016 року ввечері молодики в камуфляжній формі з «Правого сектору», а також підкуплені активісти вчинили провокацію під час хресного ходу вірян УПЦ, які долають шлях з Святогірська до Києва в рамках Всеукраїнської ходи миру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Цього дня хрестоходці мали пройти за маршрутом Валки – Чутово, а опісля прибути до Полтави.

5На кордоні Харківської та Полтавської областей вірян зустріли агресивно налаштовані радикали на 8-ох автомобілях та кілька представників батальйону “Азов”. Провокатори, ідучі паралельною колоною з паломниками, викрикували лайливі образливі лозунги та всілякі наклепи, залякували вірян, нахабно знімаючи знущання на відео.

Віруючі на провокацію не відповідали та на кордоні областей чекали на прибуття митрополита Полтавського і Миргородського Филипа.

1Згодом, після прибуття в Чутово, де у місцевому храмі був звершений молебень та приготовлена трапеза, провокатори безкарно продовжували ображати віруючих наклепницькими вигуками. Однак через деякий час сховали свою атрибутику та розійшлися. Учасники Хресної ходи були вкрай вражені тим, що місцеві, які брали учать у провокації, після «відпрацьованої акції» отримували від «Правого сектору» грошову винагороду. Окрім того, деякі з провокаторів після цього посідали за один стіл з вірянами вечеряти.

Наразі віряни прямують до Полтави.

Просмотров: 4697

1 коментар

  1. “Посідали за один стіл з вірянами вечеряти” – і що віряни їх не відлупцювали і не здали ФСБ? Цікаво! То хто ж таки на ділі робить вся задля миру в Україні і закінчення війни? Віряни чи “Азов” з “Правим сектором”? Тут все зрозуміло! Закликаю Військкомати вручити повістки тим місцевим мешканцям які підтримали провокацію проти Хресного ходу “за мир в Україні”, раз не хочуть щоб був мир то значить хочуть повоювати в АТО разом з Азовом і правим сектором, будь ласка закликаю всі структури Міністерства оборони України, надайте цим людям таку можливість, видайте повістки всім членам Азову, всім членам Правого сектору і місцевим громадянам за напрямком Валки-Чутово, які проти миру!!

Залишити відповідь