Радник Голови СБУ Юрій Тандіт про Всеукраїнський Хресний хід: «Істині віряни дуже патріотично налаштовані»

Радник Голови СБУ Юрій Тандіт прокоментував інтернет-виданню «Обозреватель» ситуацію із заявами про провокації під час Всеукраїнської Хресної ходи миру, любові та молитви, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

im578x383-tanditЗокрема він не підтвердив наявність фактичних провокацій, які б трактувалися як загроза для цілісності України. На його думку для провокацій з боку іноземних спецслужб можна використати будь-який привід. Однак радник Голови СБУ зазначив: «Потрібно розрізняти питання повязані з вірою, і питання повязані зі спецопераціями, які можуть проводити російські спецслужби».

У цьому контексті Юрій Тандіт запевнив: «Істинні віряни дуже патріотично налаштовані, тому що за всіма християнськими канонами потрібно приймати ту владу, яка є. Я говорю про сьогоднішній день. Серед тих християн, які ходять у УПЦ МП, є багато людей, які захищають Україну зі зброєю в руках, які на Сході борються за цілісність нашої країни. І серед священиків я зустрічав багато людей, які не згодні з політикою Російської Федерації».

Юрій Тандіт також наголосив, що у випадку провокацій СБУ «діятиме в рамках закону».

Таким чином, представник Служби безпеки України спростував заяву Голови Верховної Ради А. Парубія про те, що йому ніби то відомі «плани по дестабілізації ситуації всередині країни, шляхом штучної політичної кризи, заворушень на вулиці», про що він заявив 11 липня цього року.

Нагадаємо, що Голова Служби безпеки України В. Грицак під час брифінгу 23 березня 2016 року також відкикув звинувачення в бік Української Православної Церкви. Раніше «Обозреватель» повідомляв інформацію про те, що Служба безпеки України офіційно спростувала наклепи на Свято-Успенську Почаївську Лавру, нібито остання займається антиукраїнською діяльністю.

Просмотров: 2759

Залишити відповідь