В Одесі та Сєверодонецьку тисячі віруючих з молитвою за мир пройшли вулицями з шанованими іконами Богородиці (відео)

У ці дні Свята Церква вшановує дні пам’яті чудотворних образів Пресвятої Богородиці: «Троєручиці» і Касперівської ікони. Обидві святині в різний час захищали цілі міста від руйнування і лих.

12 липня 2016 року, в день святкування Касперівської ікони Божої Матері, в Свято-Успенському Одеському кафедральному соборі відбулася Божественна літургія12 липня 2016 року, в день святкування Касперівської ікони Божої Матері, в Свято-Успенському Одеському кафедральному соборі відбулася Божественна літургія, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Одеської єпархії.

Касперівська ікона Божої Матері, особливо шанується в Херсоні та Одесі, як чудотворний образ.

Урочисте богослужіння очолив митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел у співслужінні архієпископа Балтського і Ананьївського Олексія, єпископа Овідіопольського Аркадія, єпископа Южненського Діодора, єпископа Арцизького Віктора, єпископа Болградського Сергія, а також численного духовенства міста та єпархії.

По завершенні богослужіння відбувся багатотисячний хресний хід, який очолив митрополит Агафангел. Молитовна хода пройшла центром Одеси до Соборної площі, де біля стін Спасо-Преображенського кафедрального собору було звершено урочистий молебень про мир в Україні і процвітання міста.

Нагадаємо, 22 червня 2016 року центральними вулицями Херсона пройшов численний хресний хід з Касперівською іконою Божої Матері.

12 липня 2016 року, в день святкування Касперівської ікони Божої Матері, в Свято-Успенському Одеському кафедральному соборі відбулася Божественна літургіяПісля молебного співу Його Високопреосвященство вклонився образу Касперівською ікони Божої Матері, а потім благословив цією чудотворною іконою всіх віруючих. У своєму архіпастирському слові владика Агафангел сердечно привітав численних віруючих зі святом на честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла та Касперовської ікони Божої Матері.

«Сьогодні наша молитва з’єдналася з молитвою про мир кількох тисяч учасників Всеукраїнського Хресного ходу, які вийшли назустріч один одному зі Сходу і Заходу нашої країни, щоб з’єднатися в Києві і там на чолі з Предстоятелем нашої Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм звершити загальноукраїнську молитву про мир , – зауважив архієрей. – На жаль, ця добра справа викликала невдоволення тих, хто не хоче миру Україні, хто сіє розбрат і ворожнечу в нашому українському народі».

«Але ж саме хресні ходи завжди допомагали людям подолати скорботи і печалі, пережити війни і стихійні лиха, голод та епідемії», – зазначив владика Агафангел, згадуючи про благодатну допомогу Пресвятої Богородиці, після молитов перед її Касперівським чудотворним образом.

На завершення для всіх присутніх була приготовлена братська трапеза.

Днем раніше, 11 липня 2016 року, в день святкування ікони Божої Матері «Троєручиця», навколо Сєверодонецька також відбувся традиційний хресний хід.

Молитовній ході передувала Божественна літургія в честь Різдва Христового кафедральному соборі Сєверодонецька, яку звершив архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим у співслужінні духовенства міста.

11 липня 2016 року, в день святкування ікони Божої Матері «Троєручиця», навколо Сєверодонецька також відбувся традиційний хресний хідУ своєму архіпастирському зверненні до віруючих владика Никодим привітав молільників з днем пам’яті ікони Божої Матері «Троєручиця», яка своїм чудотворним образом перебуває в кафедральному соборі.

Архієрей підкреслив значимість молитовного хресного ходу, який вже третій рік поспіль в цей день звершується навколо Сєверодонецька. «Два роки тому, коли під містом проходили військові дії, ми вперше здійснили хресну ходу і просили заступництва у Божої Матері, у Господа нашого Ісуса Христа, – сказав владика Никодим. – За Його милості місто залишилося практично неушкодженим».

Його Високопреосвященство також нагадав, що в ці дні звершується Всеукраїнський Хресний хід світу, любові і молитви за Україну, під час якого тисячі віруючих зі Сходу і Заходу країни йдуть назустріч один одному зі спільною молитвою про нашу державу. «Сьогоднішній хресний хід буде частинкою нашої жертви, нашого подвигу у Всеукраїнський Хресний хід», – підкреслив архієрей.

Просмотров: 1109

Залишити відповідь