Міністр внутрішніх справ назвав маячнею чутки про провокаторів серед учасників Хресної ходи миру (відео)

13 липня 2016 року міністр внутрішніх справ Укрїни А. Аваков разом з начальником Національної поліції Х. Деканоїдзе і начальником поліції Києва Крищенко А.Є. провели брифінг для представників ЗМІ, під час якого розвіяли брехливі і наклепницькі чутки щодо Всеукраїнського Хресного ходу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на 112 канал.

Відповідаючи на питання про можливі провокації з боку учасників Хресного ходу, Арсен Аваков категорично відкинув подібні припущення. «Ви сказали про страхи, що нібито є якісь тітушки, які прийдуть і повалять цю владу в Києві та встановлять справжню Московську владу під Миколаєм ІІ – це все маячня, яку нам намагаються нав’язати політикани, які грають на релігійних речах – ми цього не допустимо. Я абсолютно ясно і точно про це говорю. Я не знаю того тітушку, того хлопця спортивного походження … який ризикне використовувати цю ситуацію для дестабілізації в Києві. У нас є достатньо і сил і рішучості і волі – і навіть її надто багато – щоб цю ситуацію припинити, тому киянам нема за що турбуватися».

Міністр МВС акцентував увагу на тому, що в нашій країні можливий будь-який релігійний акт, який не суперечить закону та не несе небезпеки для інших. «Тому якщо Церква Московського патріархату вирішила провести таку ходу, вони мають на це право».

Аваков також зазначив, що основні зусилля МВС спрямовані на запобігання терористичних актів проти мирних віруючих громадян. Зокрема, міністр звернувся до представників радикальних проукраїнських організацій «трішки охолонути». За його словами «у держави вистачить сил і можливостей цю ситуацію припинити».

Нагадаємо, радник очільника МВС закликав представників українських партій уникати агресії по відношенню до учасників Всеукраїнської Хресної ходи

Очільник МВС також підкреслив, що у його відомства є співпраця з керівництвом Української Православної Церкви. «У нас є тут і досвід, і розуміння ситуації й ніхто це не пускає на самоплив. Тому не треба додатково закручувати енергію тут», – сказав він.

Х. Деканоїдзе
Х. Деканоїдзе

У свою чергу, глава Нацполіціі заявила: «Ми контролюємо кожен день, кожну хвилину, щоб не допустити провокації та щоб охороняти правопорядок». Вона також повідомила, що її відомство координує свою діяльність із Службою безпеки України. Близько 250 поліцейських весь час супроводжують Хресний хід, щоб не допустити будь-якої провокації. Загальна ж чисельність поліцейських, задіяних для того, щоб охороняти правопорядок, за словами Х. Деканоїдзе, становить близько 2500 осіб.

А.Є. Крищенко
А.Є. Крищенко

Глава столичної поліції Крищенко А.Є. прокоментував ситуацію щодо безпеки церковних урочистостей в День Хрещення Київської Русі. За його словами, у поліції ще є достатньо часу, щоб підготуватися. Окрім поліції Києва будуть ще залучені сили Національної гвардії. Він так само підкреслив наступне: «У нас є повна інформація про осіб, які беруть участь у Хресній ході. Але поки там не спостерігається ні псковських десантників, які не переважної більшості спортивних молодих людей. Це жінки, це дорослі чоловіки, які здійснюють паломництво до такого свята, як День Хрещення Русі».

Раніше повідомлялося, що радник голови СБУ Юрій Тандіт відзначив, що істині віряни, які беруть участь у Хресному ході, налаштовані дуже патріотично.

Просмотров: 1996

Залишити відповідь