12 день Всеукраїнської ходи миру: у Полтаві тисячі прочан долучилися до Хресного ходу (відео)

На Хмельниччині чисельних хрестоходців, які вирушили з Тернопілля, підтримують віряни з сіл Буковини

57865b8514a2e14 липня 2016 року в рамках Всеукраїнського Хресного ходу тисячі віруючих продовжили свій шлях до столиці, де 27 липня, напередодні Дня Хрещення Русі, пройдуть молитовною ходою центром міста. Зокрема паломники, котрі вирушили зі Святогірської Лаври, наразі долають 87 кілометрів за маршрутом Полтава-Решетілівка-Велика Багачка, а чисельні віряни, які йдуть з Почаївської Лаври, пересуваються Хмельничииною з Шепетівки до Полонного.

Вчора, 13 липня, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у Свято-Макаріївському кафедральному соборі Полтави відбулися урочистості з нагоди вшанування Горбанівської ікони Божої Матері. Святкування стало частиною Всеукраїнської молитовної ходи миру – тисячі вірян молилися за Божественною літургією, а опісля вирушили хресною ходою до святого джерела у Горбанівці, де відбувся молебень за мир в Україні.

Напередодні на кордоні Харківської та Полтавської областей владика Филип разом з місцевим духовенством і численними прочанами зустріли чудотворний образ Святогірської ікони Божої Матері, що несуть хрестоходці, та доставили святиню у Полтаву для поклоніння велелюдній пастві.

Нагадаємо, 12 липня радикали з “Правого сектору” разом з підкупленими активістами вчинили провокацію під час Всеукраїнського Хресного ходу.

В свою чергу, Хмельницькою областю з Шепетівки до Полонного проходять хрестоходці з Почаївською іконою Божої Матері. Дистанція, яку вони мають пройти за сьогоднішній день становить 35 км. Рано вранці єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій звершив богослужіння у Шепетівці, після якого очолив хресну ходу за встановленим маршрутом.

Наразі кількість учасників Хресного ходу складає близько 1200 осіб. Священики, котрі супроводжують ходу, розповідають, що паломників підтримують віряни з Чернівецької єпархії – мешканці сіл Сторожинець, Тисовець, Великий Кочерів, Кам’яне організовано підвезли продукти харчування для хрестоходців.

З маршрутами Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну можна ознайомитися тут.

Просмотров: 2562

Залишити відповідь