Коли потрібно зробити вибір, ми повинні діяти так, як говорить Божественний закон – Блаженніший Митрополит Онуфрій

10 липня 2016 року під час недільного богослужіння Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернувся до пастви зі словом архіпастирської настанови про те, що значить для християнина жити правильної життям.

Розмірковуючи над недільним Євангелієм (Мф. 6: 22-33) про те, що неможливо одночасно служити двом панам – Богові і мамоні, Передстоятель зазначив, що найголовнішим у житті християнина є турбота про Вічне. «Якщо людина дбає правильно – про те, щоб йти до Бога, щоб примиритися з Богом, а вже потім про якісь земні блага – то Господь посилає людині все, що йому потрібно», – зауважив Першоієрарх Української Православної Церкви.

Продовжуючи свою думку, Блаженніший владика розповів, у чому саме полягає життя по правді Божій.

Предстоятель зазначив, що часом людина опиняється перед вибором: як правильно вчинити у тому чи іншому випадку. «Наприклад, хтось мене образив, а мені кажуть – піди і також завдай йому образи. А Бог каже: «Якщо тебе вдарять у одну щоку, підстав іншу» (Мф. 5:39), – зауважив Архієрей. Він підкреслив, що у разі подібної колізії слід чинити по волі Божій. «Щоб творити правду Божу, ми повинні діяти так, як Бог велить».

«Якщо чоловік одружився і у житті зустрів дівчину, яка по немочі своїй приділяє йому увагу, і він на неї задивився, то він повинен згадати, що говорить про це Бог, – навів інший приклад Предстоятель. – А Він каже: «Що Бог поєднав, людина нехай не розлучає» (Мк.10:9) – і так у всьому».

«Коли потрібно зробити вибір, ми повинні діяти так, як говорить Божественний закон, – підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – Це є шукання правди Божої і Царства Божого».

На завершення, Його Блаженство зауважив, що ті, хто здійснюють вчинки по правді Божій, сподобляються бути носіями Царства Божого у собі. Бог вселяється у таку людину. Для неї Царство Боже починається ще тут, на землі.

Просмотров: 773

Залишити відповідь