Всеукраїнський Хресний хід триває: паломники перетнули кордон Хмельницької та Житомирської областей (відео)

13 день Ходи миру, любові та молитви за Україну 

15 липня 2016 року тисячі віруючих у рамках Всеукраїнського хресного ходу продовжили свій рух у нарямку столиці, де 27 липня, напередодні святкування Дня хрещення Русі пройдуть молитовною ходою центром Києва. Паломники, котрі йдуть з Почаївської лаври, сьогодні вирушили з Полонного, перетнули кордон Хмельницької та Житомирської областей і наразі рухаються у напрямку смт Романів.

На кордоні областей хрестоходців з чудотворним образом Почаївської ікони Божої Матері зустрів архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Його Високопреосвященство очолив ходу миру та молитви в Житомирській єпархії.

Наразі чисельність хресного ходу складає 1200 осіб, проте в кожному населеному пункті вона зростає на декілька тисяч осіб – місцеве населення сіл та селищ міського типу активно підтримує молитовну ходу.

Віруючі, які прямують зі Святогірської Лаври, сьогодні мають подолати 35 кілометрів Полтавщиною. Свій шлях вони розпочали з смт. Велика Багачка, де зранку молилися за Божественною літургією та попрямували через село Вишняки до Хоролу.

Нагадаємо, сьогодні у Києво-Печерській Лаврі відбулася прес-конференція, присвячена Всеукраїнському Хресному ходу

Просмотров: 3803

Залишити відповідь