Літні дитячі оздоровчі табори продовжують свою роботу

Діти з Київської єпархії вже повернулися зі свого оздоровчого відпочинку на березі Чорного моря, а у Вінницькій єпархії вшосте розпочав роботу православний дитячий табір «Зіновинські отрочата»

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у період з 4 по 14 липня 2016 року в Білогородському благочинні Київської єпархії було організовано літній відпочинок дітей. Серед них були вихованці недільних шкіл, діти з родин учасників АТО та малозабезпечених сімей.

Цього року місцем відпочинку став дитячий оздоровчий табір «Шоколад», що знаходиться на березі Чорного моря у селі Сергіївка Одеської області.

Окрім активного пляжного відпочинку, насиченого різними розважальними заходами, діти також мали можливість взяти участь у цікавих екскурсіях до Одеси та Білгород-Дністровської фортеці.

Також добігла кінця перша зміна літнього оздоровчого табору для вихованців недільної школи храму святих Бориса і Гліба (м. Вишгород), який було організовано з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

Відпочинок розпочався в Одесі – паломницькою екскурсією Свято-Пантелеімонівським монастирем. За тим табір «Зернятка» вирушив у Татарбунарський район. За час табірної зміни маленькі туристи купалися в морі, відвідували гуртки та екскурсії, а також брали участь у паломницьких поїздках.

У неділю всіх святих, за запрошенням Свято-Успенського приходу в місті Татарбунари, «Зернятка» мали змогу помолитися за Божественою літургією та причаститися, а також долучитися до молебню в селищі Кулевчі Одеської обл.

Проте літній дитячий відпочинок ще не добігає кінця. Так, 16 липня, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, духовенством Літинського благочиння розпочав роботу православний дитячий оздоровчий табір «Зіновинські отрочата» у с. Шевченкове.

Зміна триватиме 8 днів, які будуть наповнені як духовними подіями, так і різноманітнии розвагами та конкурсами. За час відпочинку з дітьми будуть спілкуватися священики на духовні теми і на теми сучасного життя, які хвилюють дітей і молодь. Обов’язковим у таборі є читання ранкових і вечірніх молитов, які діти читають по черзі. Ігровим і виховним наповненням життя у таборі займаються професійні педагоги, які проводять різноманітні заходи на високому організаційному рівні.

Табір проводиться вже шостий рік поспіль. Цього року його учасниками стали 45 дітей з Літинського і Хмільницького благочинь, а також з міста Вінниці.

Просмотров: 318

Залишити відповідь