Провокації радикалів знову не реалізувалися. Тисячі вірян продовжують Хресний хід (відео)

Наразі учасники ходи дісталися Житомир та Лубен

18 липня 2016 року представники батальйону «Азов» та ОУН намагалися вчинити провокації на шляху Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви за Україну, учасники якого цього дня увійшли до Житомира та Лубен. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

18 липня 2016 року представники батальйону «Азов» та ОУН намагалися вчинити провокації на шляху Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви, учасники якого цього дня увійшли до Житомира та Лубен
Провокація ОУН

Зокрема, близько 20 осіб у камуфляжній формі та знаменами ОУН зустрічали паломників, які йдуть зі Свято-Успенської Святогірської Лаври. Агресивно налаштовані чоловіки кремезної статури вигукували націоналістичні лозунги та образи у бік віруючих, які несуть з собою чудотворний образ Святогірської ікони Божої Матері.

Як повідомляють учасники Хресного ходу, на заваді провокації від ОУН стали працівники органів правопорядку, котрі не допустили ескалації конфлікту.

Агресивно налаштовані особи у камуфляжі супроводжували паломників до лубенського храму Різдва Пресвятої Богородиці, після чого розійшлися.

Раніше повідомялося, що глава Нацполіції під час брифінгу заявила: “Ми контролюємо кожен день, кожну хвилину, щоб не допустити провокації та щоб охороняти правопорядок”.

Того ж дня, близько 150 осіб з нашивками батальйону «Азов» намагалися вчинити провокацію на шляху учасників Хресного ходу зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, котрі цього дня йшли за маршрутом Тригір’я – Житомир. Провокатори намагалися перекрити трасу, якою рухалася хода. Проте через те, що кількість паломників налічувала понад 4 тисяч вірян, представники «Азову» нічого не могли вдіяти і відступили.

Нагадаємо, кілька днів тому радикали з “Правого сектору” разом з підкупленими активістами вчинили провокацію під час Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви за Україну. Як повідомлялося раніше, понад чотири тисячі вірян звершили заупокійну молитву біля меморіалу Небесній сотні у Чуднові.

18.07.16. Провокація ОУН під час Всеукраїнського Хресного ходу

Просмотров: 4658

1 коментар

Залишити відповідь