Бійці 95-ї окремої аеромобільної бригади пройшли Хресною ходою центральними вулицями Житомира (відео, фото)

Попри шалену хвилю дезінформації у ЗМІ, 18 липня Всеукраїнський хресний хід мира, любові та молитви за Україну пройшов центральними вулицями Житомира.

Разом з архієпископом Житомирським і Новоград-Волинським Никодимом його учасники помолилися  в Преображенському кафедральному соборі міста. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Понад чотири тисячі православних житомирян перед в’їздом до міста з молитвою зустрічали прочан, які принесли чудотворну Почаївську ікону Богородиці. Хресна хода пройшла по запланованому маршруту центральними вулицями обласного центру.

Нажаль, деякими ЗМІ (зокрема телеканалами 1+1 та ICTV) була подана неправдива  інформація, ніби то Хресну ходу не пустили до Житомира, або ж її учасники мусили йти по об’їзній. Це абсолютно не відповідає дійсності.

Напередодні зустрічі Хресної ходи близько двох десятків так званих активістів, більшість з яких становили молодики з націонал-радикальною символікою, намагалися привернути до себе увагу націоналістичними вигуками. Дехто з активістів вимагав заборонити ході йти через центр Житомира, мовляв, цей шлях проходить повз частину 95-ї окремої аеромобільної бригади, бійці якої отримали в народі назву «Кіборги» за мужню оборону донецького аеропорту. Тоді до них підійшли бійці цієї ж військової частини та ветерани АТО з вимогою не створювати провокацій і не перешкоджати вірянам занести Почаївську чудотворну ікону до міста. На цьому інцидент був вичерпаний, і багатотисячна Хресна хода пройшла по запланованому маршруту.

Окрім того, деякі представники радикальних організацій спонукали Житомирську міську раду звернутися до Житомирського окружного адміністративного суду з вимогою обмежити проведення Хресної ходи та змінити її траєкторію. Однак, і ця провокація не вдалася, оскільки суд не знайшов підстав у обмеженні конституційного права віруючих громадян на проведення молитовної ходи.

Під кінець дня тисячі житомирян, разом з учасниками Всеукраїнського хресного ходу помолилися до Божої Матері у кафедральному соборі міста про мир в Україні та про благословення для православної Житомирщини.

Прикрості цим подіям додає лише хвиля відвертої брехні, яку ЗМІ розповсюджують про учасників Хресної ходи з усієї України.

Нагадаємо, 17 липня віряни Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви за Україну звершили заупокійну молитву біля меморіалу Небесній сотні у Чуднові. 

Фото прес-служби Житомирської єпархії

Просмотров: 4708

Залишити відповідь