На Волині селяни планують будувати новий храм замість захопленого розкольниками

Парафіяни Свято-Покровського храму села Грибовиця Волинської області на чолі з настоятелем храму протоієреєм Ігорем Маргітою планують зведення нової церкви, після того як «Київський патріархат» відібрав колишню

Ділянку під будівництво майбутнього храму виділив священик з власної. Віряни сподіваються, що це сприятиме меншому тиску та зазіханням – розташовану на приватній території будівлю ніхто чіпати не буде.

Рейдерські дії “Київського патріархату” лише розпорошили селян, котрі ходили до однієї церкви – розповідають парафіяни з Грибовиці. Наразі до захопленої будівлі приходить не більше людей, аніж до будинку священика, котрий вимушений проводити богослужіння у одній з кімнат у власній оселі.

громада-грибовиці-300x175Нагадаємо, в Угринові, де священик також з парафіянами звершує богослужіння у власному будинку через захоплення храму прихильниками “УПЦ КП”, церква стоїть порожньою.

Не зважаючи на утиски від розкольників і місцевої влади, яка стоїть на боці останніх, у грибовицькій громаді віри не поменшало. Вони, як і раніше, підтримують священика та прагнуть повернутись до богослужінь у храмі, тому і будують новий.

logo3Нагадаємо, у с. Грибовиця вірні УПЦ парафіяни та настоятель не мають змогу потрапити до свого храму з вересня 2015 року. Тоді, після першого конфлікту, спровокованого представниками «Київського патріархату», правоохоронні органи опечатали храм та пообіцяли розібратися в ситуації. 6 грудня того ж року «церковні рейдери» самовільно зірвали печатки з дверей, відправили у церкві службу та зачинили її на свої замки.

Слід зазначити, що позитивний досвід у схожій ситуації має православна громада села Білогородка на Рівненщині. Після захоплення розкольниками храму, парафіяни вирішили збудувати нову цегляну церкву. Земельну ділянку для будівництва нового храму церковній громаді подарував селянин Євген Савчук. Незважаючи на опір сільської влади, яка не хотіла надавати дозвіл, через суд його таки домоглися видати. Першу літургію в новій церкві планують відслужити на свято Преображення Господнього, а ще рік тому, на місці, де зараз стоїть храм, будівництво лише починалося.

Реквізити для допомоги на будівництво храму у Грибовиці можна знайти за посиланням.

Просмотров: 733

Залишити відповідь