Олександрійська та Горлівська єпархії проводять активну просвітницьку діяльність в пенітенціарних установах

В Олександрії єпархіальний архієрей зустрівся з умовно ув’язненими, а в Горлівці у храмі при виправній колонії звершуються Літургії та молебні.

20 липня 2016 року єпископ Олександрійський та Світловодський Боголєп відвідав установу кримінально-виконавчої служби м.Олександрії. Метою зустрічі було проведення морально-духовної бесіди з людьми, що перебувають під умовним строком покарання.

вк1Під час бесіди Його Преосвященство зосередив увагу на умовності та справжності вчинків та наслідків, які вони за собою тягнуть. Небайдужість викликали слова про плоди життя та відповідальність не тільки за вчинки, а й за думки. Говорили також про сьогодення та шляхи подолання проблем, пов’язаних з ним. Завершилась зустріч діалогом у форматі «питання-відповідь»

Декількома днями раніше, 18 липня, в день пам’яті Преподного Сергія Радонезького, у Горлівській єпархії у храмі при Микитівській виправні колонії №87 протоієрей Миколай Копитко звершив водосвятний молебень.

IMG20160718095150Після молебню священик провів з ув’язненими бесіду про те, що свою віру треба засвідчувати добрими вчинками та бути милосердними. Таким прикладом для нас слугує Прп. Сергій Радонезький, пам’ять якого відзначалась у цей день. А 6 липня, в переддень свята Різдва Іоанна Предтечі, в цьому храмі була проведена Божественна літургія.

Православна община при виправній колонії в Горлівці існує з 2004 року. В храмі, побудованому самими ув’язненими, по неділях та у святкові дні відбуваються богослужіння.

Таке пенітенціарне служіння УПЦ проводить не вперше. До свята Трійці клірики Кіровоградської та Херсонської єпархій звершили Літургії та Хрещення у пенітенціарних установах України.

Просмотров: 198

Залишити відповідь