На Київщині, Запоріжжі та Харківщині парафії УПЦ організували збір і передачу провізії військовим АТО

Синодальний відділ УПЦ по взаємодії зі Збройними силами України організував молебень в одній з військових частин, а в Ізюмській та Запорізькій єпархіях віряни долучаються до збору гуманітарної допомоги для воїнів АТО та переселенців.

19 липня 2016 року, з благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, голови Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, протоієрей В’ячеслав Яковенко, голова сектору опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій при Синодальному відділі, ієрей Максим Молотковий та священики Чернігівської єпархій звершили молебень у військовій частині.

Духовенство разом з воїнами помолилися за Україну та її військових, які відправляються на Схід. Також священики у благословення воїнам роздали натільні хрестики та молитвослови.

Ієрей Максим, настоятель Свято-Михайлівського храму села Світильня, передав солдатам 600 кг провізії, яку зібрала його парафія. Крім того, через священика люди переказали військовим слова подяки за мирне небо та побажання швидкого повернення додому.

13 липня в селі Кам’янка Ізюмської єпархії протоієрей Олександр Панасенко разом із сільським головою Задніпровською Л.С. організували підготовку селянами провізії для таборів військових АТО, що того ж дня була передана священиком воїнам.

DSC02200А у Запорізькій єпархій, з благословення архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки, розпочалася благодійна акція по збору допомоги для вимушених переселенців зі Сходу та у Запорізький військовий госпіталь.

Кожен може долучитися до акції, пожертвувавши по можливості в храми єпархій продукти харчування та солодощі. Все зібране впродовж акції буде освячено владикою Лукою та передано працівникам соціального відділу, які, в свою чергу, передадуть продукти всім, хто потребує уваги та допомоги.

Просмотров: 807

Залишити відповідь