Єпископат УПЦ на чолі з Предстоятелем вшанував пам’ять святої княгині Ольги в Києво-Печерській Лаврі

Перед початком богослужіння відбулася урочиста зустріч святих ікон, що прибули в Україну зі Святої Гори Афон до ювілейних урочистостей.

24 липня 2016 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед початком богослужіння біля Святих врат Лаври відбулася урочиста зустріч святих ікон «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського, які доставила в Україну офіційна делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем, а також представники братії Святої Гори. Раніше повідомлялося, що ієрархи Української Православної Церкви очолили урочистості на Святій Горі з нагоди 1000-ліття присутності давньоруського чернецтва на Афоні.

24 липня 2016 року, у день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської ЛавриЙого Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Золотоношський Іоанн, а також насельники Святої Гори Афон, братія та гості Лаври в священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до численної пастви зі словом проповіді.
За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з недільним днем та пам’яттю святої благовірної княгині Ольги та благословив усіх.

Нагадаємо, о 16.00 у Трапезному храму Києво-Печерської Лаври відбудеться відкриття міжнародної фотовиставки про історію Святої Гори «Подорож до Афону» з презентацією тематичних книжкових видань.

Просмотров: 2323

Залишити відповідь