Ми, святогорці, день і ніч сугубо молимося про Вітчизну українську – член духовного собору афонського монастиря (відео)

Ієромонах Киріон – уродженець Чернігівщини – прибув у складі делегації зі Святої Гори, щоб супроводити афонські святині до України

24 липня 2016 року, перед початком недільного богослужіння в Києво-Печерській Лаврі, відбувся брифінг керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія і члена духовного собору афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря, представника цієї обителі у Священному Киноті ієромонаха Киріона для ЗМІ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Благословення Святої Гори Афон”

Нагадаємо, сьогодні вранці біля Святих врат Лаври відбулася урочиста зустріч святих ікон «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського, які доставила в Україну офіційна делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем, а також представники братії Святої Гори.

Митрополит Антоній відзначив, що нинішній рік є ювілейним для Української Православної Церкви, оскільки виповнюється 1000 років присутності давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон. Його Високопреосвященство додав, що у зв’язку з цим офіційна делегація від УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм відвідала Святу Гору Афон, аби там богослужінням та освяченням храму на честь преподобного Антонія Печерського розпочати ювілейні святкування.

«Особливістю поїздки делегації Української Православної Церкви на Афон було те, що там була освячена ікона, яка була написана для цього свята й ікона, де розміщені всі святі преподобні вихідці з наших земель, – сказав керуючий справами УПЦ. – Ця ікона прибула вчора вночі й Блаженніший Митрополит Онуфрій зараз, перед початком Літургії, привезе цю ікону в Києво-Печерську Лавру для того, щоб усі віруючі люди могли помолитися, поклонитися святим угодникам Божим і просити у них допомоги, для того, щоб Господь і Пречиста Божа Матір – уділ Якої і є Свята Гора Афон – допомогла нам в нашому житті, допомогла подолати усі ті негаразди, які є в нашому суспільстві – і найголовніше, щоб допомогла кожній православній людині ввійти до Царства Божого».

ієромонах Киріон
ієромонах Киріон

У своєму слові ієромонах Киріон від лиця святогірської братії передав православному народу України благі побажання миру, любові та злагоди. «Ми, святогорці, день і ніч сугубо молимося про Вітчизну українську», – наголосив він.

Отець Киріон відзначив, що в афонському монастирі великомученика Пантелеімона подвизаються багато вихідців з України. «Я сам також з Чернігівської області, – додав афонит. – І ми з великою любов’ю приймаємо наших співвітчизників, коли вони приходять до нас – всіляко заспокоюємо, як можемо, … щоб людина, якщо у неї є проблеми – знайшла спокій душі своєї й потім отриманий мир несла в сім’ю, до своєї Вітчизни».

«Цей рік пам’ятний 1000-річчям присутності наших співвітчизників на Святій Горі Афон і, користуючись можливістю, ми привезли деякі святині для освячення народу українського, – сказав ієромонах Киріон. – Бажаємо, щоб благодать Божа допомагала вам всім у вашому служінні, кожному, на яке Господь обрав вас, дав сили вам вистояти в труднощах, які ви зараз переживаєте, а ми будемо всіляко сприяти вам своїми молитвами».

Просмотров: 1486

Залишити відповідь