Ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною – правоохоронці про Всеукраїнський Хресний хід у Києві

Голова Нацполіції повідомила, що порядок під час Хресної ходи центром столиці будуть забезпечувати 4,5 тисячі поліцейських

23 та 24 липня 2016 року, в ефірі телеканалу «112» Генеральний прокурор України Юрій Луценко та голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе запевнили громадськість, що органи правопорядку докладуть усіх зусиль, щоб запобігти будь-яким провокаціям під час проходження столицею Всеукраїнського Хресного ходу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Х. Деканоїдзе / np.pl.ua
Х. Деканоїдзе / фото np.pl.ua

«Наше найголовніше завдання – під час Хресної ходи не допустити будь-яких провокацій, щоб ми, як поліцейські, забезпечували громадський порядок і безпеку», – сказала глава Нацполіції.

Пані Деканоїдзе також наголосила на законності молитовної ходи, як такої, що відповідає правам громадян України. «У нас є Конституція, і ця Конституція говорить дуже чітко про права людини під час демонстрацій», – зазначила вона.

«У Києві будуть задіяні заходи по безпеці не тільки міста, а й самої ходи. Її будуть забезпечувати десь 4,5 тисячі поліцейських», – повідомила глава Нацполіції, відзначивши, що співробітники поліції вже два тижні стежать за порядком під час проходження Хресної ходи західними та східними регіонами України. «Ми будемо максимально задіювати наші сили, для того, щоб не було провокацій, для того, щоб все це пройшло тихо та спокійно», – підсумувала Хатія Деканоїдзе.

Ю. Луценко / фото media.slovoidilo.ua
Ю. Луценко / фото media.slovoidilo.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також підкреслив, що правоохоронці зроблять все, аби забезпечити людям право на їхні конституційні права. «Я, як Генеральний прокурор, маю забезпечити людям право на їхні дії, в тому числі на ходу, в тому числі й молитовну. Я з повагою ставлюся до будь-яких конфесій і їхнього права молитися за Україну», – сказав Юрій Луценко.

«Ми зробимо все можливе, щоб забезпечити право людей і помолитися, при цьому, безумовно, ми зробимо все, щоб ця хода була безпечною», – відзначив Генпрокурор. Він додав, що під час урочистих заходів у столиці будуть відбуватися перевірки через металошукачі, буде перевірений паспортний режим і задіяна велика кількість поліцейської охорони.

Просмотров: 1148

Залишити відповідь