На сході та півдні України духовенство УПЦ звершило відспівування солдатів ЗСУ

У Сєверодонецькій та Херсонській єпархіях попрощались з солдатами, загиблими в АТО, а на Волині за спочилим воїном звершили панахиду, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

2207201622 липня 2016 року в Сєверодонецьку прощалися з воїном, загиблим в АТО. З благословення архієпископа Сєверодонецького та Старобільського Никодима, чин відспівування солдата, який виконував військовий обов’язок на сході країни, звершив протоієрей Георгій Сахнюк.

Разом з родичами, загиблого проводжали в останню путь представники Луганської ОДА, міської влади та громадськість міста.

Цього ж дня в Чаплинському благочинні Херсонської єпархії також поховали солдата Збройних сил України Василя Лелека, котрий загинув на сході України. З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, чин відспівування звершив благочинний Чаплинського округу протоієрей Іоанн Канинець у співслужінні кліриків благочиння.

Після заупокійного богослужіння отець Іоанн висловив співчуття родичам загиблого від імені духовенства та віруючих Херсонської єпархії та зазначив: «Наша Церква молиться про припинення війни на сході країни і про те , щоб там перестали гинути люди».

17 липня у Волинській єпархії відслужили панахиду за спочилим воїном АТО Олександром Міхеєвим – цього дня минуло 40 днів з його преставлення. Богослужіння звершив настоятель Хрестовоздвиженського храму села Ощів ієрей Роман Світлик.

Отець Роман повідомив, що парафія храму зібрала понад 1000 грн. родин спочилих воїнів АТО, а також сину воїна Богдану – хлопчик хворий на ДЦП та потребує моральної і матеріальної підтримки. Наразі благодійний збір коштів триває.

Нагадаємо, у червні на Чернігівщині, Закарпатті та Волині священнослужителями УПЦ були звершені відспівування українських військових.

Просмотров: 589

Залишити відповідь