Хресна хода миру ввійшла в Бориспіль (відео)

Всеукраїнський хресний хід миру та молитви за Україну пройшов на в’їзді в Бориспіль повз блок-пост агресивно налаштованих радикалів та ввійшов в місто.

Щоб уникнути подальших сутичок, учасники молитовної ходи змінили маршрут і попрямували в напрямку мікрорайону Нестерівка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Фото rbc.ua
Фото rbc.ua

В місто вірян УПЦ намагалися не пропустити біля сотні праворадикалів з ОУН. Вони вигукували в бік учасників Хресної ходи різні гасла та образи, кидали в людей яйцями. Не дивлячись на те, що серед паломників багато старших людей і дітей, молодики в камуфляжах не припиняли погрожувати їм розправою.

На заваді провокаторам стали представники правоохоронних органів та Нацгвардії, які відтіснили оунівців та інших порушників правопорядку, і таким чином дали можливість учасникам Ходи продовжувати свій шлях.

Нагадаємо, радикали з ОУН неодноразово заявляли, що не пропустять вірян УПЦ в місто. 23 липня працівники поліції перешкодили їм встановити намети на узбіччі 19-го кілометру траси Київ – Житомир.

Просмотров: 4367

4 коментарі

  1. Соромно за співвітчизників, які так радикально негативно налаштовані на нашу батьківську віру й Христа, що понад 10 віків об’єднувала нас разом навколо Нього без політичних міжусобиць, з Ним витримували натиски та провокації з боку іноземних ворогів. Невже ворог роду людського став сильнішим, чи не завдяки тому, що частина наших співвітчизників припала на його бік, бо його роботу творять? Нічого святого немає у провокаторів та заколотників. Прикро, що багато журналістів не миру служать, бо вишукують та поспішають розповсюджувати розбратну інформацію. Хто земні цінності поставив вище за духовні та праву віру, той те й матиме, що землю та прах.
    Господи, допоможи нам отямитися та об’єднатися у вірі та совісті молитвами наших святих предків землі Русі Київської!
    Пробачте мене, браття та сестри.

    Умягчи наша злая сердца, Богородице,
    и напасти ненавидящих нас угаси,
    и всякую тесноту души нашея разреши,
    на Твой бо святый образ взирающе,
    Твоим страданием и милосердием о нас умиляемся
    и раны Твоя лобызаем,
    стрел же наших, Тя терзающих, ужасаемся.
    Не даждь нам, Мати Благосердая,
    в жестокосердии нашем и от жестокосердия ближних погибнути,
    Ты бо еси воистину злых сердец умягчение.

    ***

    Владыко Человеколюбче, Царю веков и Подателю благих, разрушивший вражды средостения и мир подавший роду человеческому, даруй и ныне мир рабом Твоим; вкорени в них страх Твой и друг ко другу любовь утверди; угаси всяку распрю, отыми вся разгласия соблазны. Яко Ты еси мир наш, и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

  2. Цеж одержимі люди, слуги диявола, відомо, що він ух, як не терпить хресних ходів православних, “отец лжи и беспорядков…”. Плакати хочеться, коли ці нещасні радикали предстануть на Суд Божий, якщо не покаються…

Залишити відповідь