Напередодні свята Хрещення Русі Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння на соборній площі у Києво-Печерській Лаврі

За богослужінням молилися біля 100 тисяч прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави.

27 липня ввечері, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили єпископат, духовенство всіх єпархій УПЦ, а також представник Константинопольського Патріархату архієпископ Телміссоський Іов, делегація зі Святої Гори Афон. За богослужінням молилися біля 100 тисяч прочан, які приїхали до Києва на ювілейне свято з усіх регіонів держави.

На вечірнє богослужіння віряни прийшли разом із Архіпастиром Хресним ходом від Володимирської гірки, де був звершений урочистий молебень.

Як вже повідомлялося раніше, вчора, 26 липня, в Київ дісталися учасники Всеукраїнського хресного ходу миру, любові та молитви за України з заходу та сходу країни. Десятки тисяч вірян подолали сотні кілометрів. Зі Святогірської лаври паломники вийшли 3 липня, з Почаївської — 9 липня. Сьогодні молитовна хода зустрілася на Європейській площі та завершила свій хід в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

IMG_3181Завтра урочиста Божественна літургія розпочнеться о 9:00. Богослужіння очолить Предстоятель Української Православної Церкви. Відбуватиметься прямя телетрансляція на ТК Інтер.

Богослужіння буде здійснено за афонським статутом — так, як його звершували 1000 років тому. Під час урочистої Літургії відбудеться прославнення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років подвизався на Афоні.

Нагадаємо, що сьогодні та завтра (27 і 28 липня) всі бажаючі можуть вклонитися в Лаврі чудотворним іконам Божої Матері: “Почаївській”, “Святогірській” та іншим святиням, які були привезені до столиці з усіх куточків України. А також святим іконам «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського, які доставила в Україну офіційна делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем та братія Святої Гори спеціально до святкування 1000-літнього ювілею древньоруського чернецтва на Афоні.

Просмотров: 3322

Залишити відповідь