Предстоятель УПЦ очолив молебень до Дня Хрещення Русі на Володимирській гірці (фото)

27 липня 2016 року, напередодні свята Хрещення Русі та з нагоди святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Передувало богослужінню молитовне правило, встановлене Предстоятелем УПЦ для вірян на час Всеукраїнського Хресного ходу. Воно включає в себе прочитання молитов “Отче наш” та “Богородице Діво, радуйся!” по 12 разів кожну та молитви за мир в Україні.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молилися  єпископат, духовенство усіх єпархій УПЦ, делегація зі Святої Гори Афон та десятки тисяч православних віруючих з усієї України. В урочистостях взяли участь представники державної влади, уряду України, а також дипломатичні представники Сербії, Македонії, Греції, Молдови, Грузії, Росії, Румунії.

Перед початком урочистого молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав та нагородив двох маленьких прочанок, які пройшли весь шлях Хресного ходу. Дівчинка Маргарита з Краматорську йшла разом з ходою зі Святогірської Лаври, а Феодотія з Дубно, якій сьогодні виповнилося 11 років, здійснила прощу с Почаївської Лаври.

Нагородження Маргарити та Феодотії Його Блажеством
Його Блаженство вітає дівчинок-учасниць Хресної ходи

Нагадаємо, що вчора в Київ дісталися учасники Всеукраїнського хресного ходу миру, любові та молитви за України з заходу та сходу країни. Десятки тисяч вірян подолали сотні кілометрів. Зі Святогірської Лаври паломники вийшли 3 липня, з Почаївської — 9 липня, і сьогодні молитовна хода завершить свій хід в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. На Володимирську гірку прибули також кияни та вірні з усіх єпархій Української Православної Церкви. За попередніми підрахунками на молебень з нагоди свята Хрещення Русі зібралися понад 80 тисяч православних.

Наприкінці молебню, Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом на честь рівноапостольного князя Володимира та звернувся зі словом настанови.

Всеукраїнський Хресний хід супроводжують чудотворні ікони: головною святинею східного крила стала Святогірська ікона Богородиці, західного — Почаївський образ Божої Матері. Ці, а також інші шановані ікони зі сходу, заходу, півдня і півночі України були доставлені на Володимирську гірку. Разом з привезеними в Київ афонськими святинями після молебню хресним ходом ці чудотворні ікони віднесуть в Києво-Печерську Лавру.

Пізніше, сьогодні о 17:00, буде звершено всенічне бдіння на площі біля Успенського собору Лаври, а завтра також на площі о 9:00 — Божественна літургія. Під час Літургії відбудеться прославнення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років подвизався на Афоні.

Просмотров: 4181

Залишити відповідь