Вітальне слово Предстоятеля УПЦ під час урочистостей з нагоди Дня Хрещення Русі на Володимирській гірці

28 липня 2016 року Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Онуфрій взяв участь в урочистому заході з нагоди Дня Хрещення Русі, що відбувся на Володимирській гірці столиці.

Ваше Високоповажносте, вельмишановний пане Президенте!
Ваші Високопреосвященства! Пані і панове!
Шановні учасники цього урочистого зібрання!

Вітаю всіх вас з черговою річницею хрещення святим князем Володимиром нашого українського народу. Разом зі світлом Христової віри наш народ отримав писемність та долучився до високої цивілізації, що була побудована на моральних принципах християнської віри.

Цього року в рамках урочистостей наша Українська Православна Церква ініціювала Хресну ходу, що вирушила з двох Лавр – Почаївської і Святогірської, і в такий спосіб в молитві за мир і єдність об’єднала західну і східну частини України.

В ці дні я бачив очі наших вірних з різних регіонів України, які взяли участь в Хресній ході. За три тижні паломники, в супроводі ікон Божої Матері, пройшли сотні кілометрів, молитвою освячуючи й поєднуючи нашу країну від сходу до заходу. В очах цих людей я бачив віру в милість Божу, піднесення і віру в краще майбутнє для нашої Держави. І це вселяє надію.

Ще однією ознакою милості Божої є постійні молитви за Україну ченців Святої Гори Афон. Саме звідти 1000 років тому прийшов до нас преподобний Антоній Печерський, який заснував духовний центр нашого народу – Києво-Печерську Лавру. На днях зі святої гори Афон до Києва була привезена ікона Богородиці «Благословення Святої Афонської Гори» як знак постійної духовної опіки Божої Матері над нашою країною.

Вірю, що ці заходи нашої Церкви прихилять благословення Боже на усіх нас: і керівництво, і народ нашої Держави. Глибоко переконаний, що Всеукраїнська хресна хода, чудотворні ікони, молитви тисяч палких сердець наших вірних принесуть довгоочікуваний мир на нашу землю.

Дякую за увагу!

Просмотров: 943

Залишити відповідь