Прихильників «Київського патріархату» розлютило те, що селяни, у яких минулоріч відібрали храм, намагалися обладнати власний церковний будинок для звершення богослужінь

26 липня 2016 року у селі Чудниця Рівненської області агресивний прихильник “Київського патріархату” побив палицею 78-річну парафіянку Української Православної Церкви. Літню жінку було негайно відправлено до лікарні для надання необхідної допомоги. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Рівненської єпархії.

Після того, як розкольники восени минулого року силою захопили сільський храм, віруючі УПЦ були вимушені обладнати приміщення для звершення богослужінь у церковному будинку, який вдалося залишити у власності громади канонічної Церкви. Для цього віряни вирішили демонтувати стіну.

Свято-Параскевський храм в с. Чудниця Гощанського р-ну
Свято-Параскевський храм в с. Чудниця Гощанського р-ну

Нагадаємо, що 1 березня 2015 року в селі Чудниця Гощанського району Рівненської області радикально налаштовані прихильники “УПЦ КП” увірвалися до Свято-Параскевського храму, зняли зі стін ікони, розсунули аналої, скинули з престолу Євангеліє, витиснули парафіян і захопили церкву. Пізніше, 8 грудня того ж року, Гощанський районний суд визнав неправомірними дії слідчого, який кілька разів безпідставно закривав слідство за фактом захоплення храму УПЦ у селі Чудниця.

Як розповідають очевидці, через стукіт, що лунав із приміщення, до будинку почали сходитись вороже налаштовані до УПЦ чоловіки на чолі з Борисом Шолудьком – місцевим активістом «Київського Патріархату» й ініціатором релігійних суперечок у селі.

Прихильники «УПЦ КП» вимагали негайно припинити ремонтні роботи та забиратися з церковного будинку.

«Не обійшлося без нецензурної лайки, образливої лексики та погроз на адресу вірян УПЦ, — розповідає протоієрей Іван Ярощук, настоятель Свято-Параскевинського храму в селі Чудниця. — Сільські активісти «Київського патріархату» настільки розбушувались, що довелося викликати поліцію».

Поки правоохоронці збирали свідчення та складали протоколи, агресивний розкольник Володимир Козачок нещадно побив палицею78-річну парафіянку УПЦ Галину Медведюк. Односельцям вдалося вгамувати лють чоловіка і вирвати палицю з його рук.

Постраждалу літню жінку було негайно відправлено до лікарні для надання необхідної допомоги і зняття побоїв.

Просмотров: 1128

Залишити відповідь