Голова Синодального відділу УПЦ взяв участь у засіданні Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони

Під час заходу був розглянутий поточний стан опрацювання проекту Закону України «Про військове капеланство».

26 липня 2016 року в Центральному будинку офіцерів Збройних сил України відбулося чергове засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Синодального військового відділу УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у заході взяв участь голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та секретар Відділу полковник запасу Валігурський Ю.О.

На заході також були присутні заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, військовослужбовці та представники релігійних організацій.

Під час засідання Ради був обговорений сучасний стан військово-релігійного співробітництва та питання щодо створення Інституту військового капеланства Збройних сил України. Зокрема, були розглянуті актуальні питання щодо опрацювання проекту Закону України «Про військове капеланство». По завершенні заходу всі запропоновані пропозиції були направлені на розгляд Міністру оборони України генералу армії України Степану Полтораку.

Фото mil.gov.ua

Просмотров: 460

Залишити відповідь