Обитель на Святих Горах урочисто зустріла Святогірську ікону Божої Матері

Учасники Всеукраїнської Хресної ходи, який йшов зі сходу України, пронесли святиню єпархіями УПЦ до столиці до Дня Хрещення Русі

30 липня 2016 року, у свято на честь Святогірської ікони Божої Матері, в Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбулися урочисті богослужіння перед шанованим чудотворним образом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційний сайт Святогірської Лаври.

IMG_3516Напередодні, 29 липня 2016 року, в Святогорського монастиря відбулася зустріч святині, яка після Всеукраїнського Хресного ходу повернулася в обитель на Святих Горах.

З 3 по 27 липня багато десятків тисяч людей протягом 700 кілометрів супроводжували Пресвяту Богородицю, яка звершувала Свій шлях від Святогірська до міста Києва. У столиці цей хресний хід з’єднався з багатолюдним молитовним ходом з Почаївської Лаври, щоб у день святого рівноапостольного князя Володимира, Хрестителя Русі, звершити святкові богослужіння за мир в країні.

Після закінчення урочистостей в Києві, чудотворний образ Святогірської Божої Матері повернувся в свою обитель. На монастирській площі під урочистий дзвін лаврських дзвонів Пресвяту Владичицю зустрічали братія Лаври і численні паломники, які вийшли хресним ходом до образу Цариці Небесної. У супроводі владики Арсенія, митрополита Святогірського, образ Святогірської Богородиці був внесений в Успенський собор, де був звершений молебень з уклінними молитвами, після яких владика намісник розповів в короткому слові про труднощі та радощі тривалого Великого Хресного ходу.

0_161dd1_bff18cdc_XLНа завершення своєї проповіді архієрей передав православному народу Донбасу архипастирське вітання і благословення від Предстоятеля Української Правослсавной Церкви. «Блаженніший митрополит Онуфрій просив передати своє благословення вам, хто в міру сил потрудився! І не тільки своє благословення просив передати, але і земний уклін усім вам, який я вам і передаю!»

Після архіпастирського звернення до віруючих, митрополит Святогірський Арсеній, зробивши земний уклін, схилився перед народом, на що у відповідь присутні у храмі парафіяни також вклонилися владиці Арсенію, ставши в свою чергу на коліна.

Ввечері того ж дня в Святогірській Лаврі відбулося всенічне бдіння, яке очолив митрополит Луганський і Алчевський Митрофан у співслужінні намісника обителі митрополита Святогірського Арсенія й архієреїв східних єпархій УПЦ.

Урочиста зустріч

Всенічне бдіння

Просмотров: 1087

Залишити відповідь