Всеукраїнська Хресна хода об’єднала понад 80 тисяч вірян з усіх регіонів України

Попри дезінформацію, виток якої спостерігається останнім часом з метою применшити масштаб Всеукраїнської Хресної ходи миру, любові та молитви за Україну 27 липня, за уточненими даними в цій ході від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври пройшло щонайменше 80 тисяч вірян з усіх регіонів України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Всеукраїнська Хресна хода миру, любові та молитви за Україну 27 липня завершилася велелюдною процесією від Володимирської гірки до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Відразу після її завершення в пресі з’явилися чисельні заяви окремих представників влади та деяких неканонічних релігійних організацій, які похапки намагалися зменшити кількість вірян, що взяли участь в цій релігійній події.

Так прес-центр київської поліції під час ходи оприлюднював дані щодо від 8 до 10 тисяч вірян, які йшли вулицями столиці. Однак, до кінця дня ця цифра змінилася, і поліція розповіла про 14 тисяч учасників Хресної ходи.

Наразі не відомо, якими методами представники МВС отримали таку статистику. Адже прості розрахунки підтверджують, що цифра 14 тисяч в кілька разів занижує реальну кількість вірян УПЦ, які молитовно пройшли до Києво-Печерської Лаври. Хресний хід розтягнувся на відстань не менше 3 кілометрів, завширшки не менше 20 метрів. Відповідно, загальна площа вулиці, якою йшла молитовна хода — не менше 60 000 квадратних метрів. За загальноприйнятими методами розрахунку учасників масових заходів на одному квадратному метрі без тісняви можуть розміщуватися 2-3 людини. Тож, враховуючи те, що наприкінці ходи щільність її учасників змінювалася, за найскромнішими підрахунками у Хресній ході в столиці взяли участь від 80-ти до 100 тисяч осіб.

Раніше про це заявляв керуючий справами УПЦ під час брифінгу в Києво-Печерській Лаврі.

Використовуючи ці ж прості розрахунки можна встановити, що, якби Хресна хода налічувала лише 14 тисяч учасників, то вона мала б пройти менш ніж 350 метрів (!), тобто завершитися ще на початку вул. Грушевського.

Також у ЗМІ лунали обвинувачення, ніби то УПЦ «позвозила» всіх прочан до Володимирської гірки на автобусах. Це ж заявив у соцмережі радник Міністра МВС З. Шкіряк: «Отже, до Володимирської гірки тільки в автобусах. На вході близько 20 рамок з металошукачами, жорсткий паспортний та індивідуальний контроль з можливим оглядом сумок і особистих речей».

Однак, за даними Національної поліції України, з регіонів України до Києва на спеціально організованих автобусах для участі у ході прибули близько 10 тисяч осіб. Їх супроводжували більше 40 екіпажів підрозділів безпеки дорожнього руху та патрульної поліції. Тож, ці дані нацполіції спростовують її попередні повідомлення щодо кількості учасників ходи, які, як виявилося, не врахували серед вірян киян та жителів Київської області, а також тих чисельних паломників, котрі прибували до Києва самотужки.

Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ вже повідомляв про те, що 26 липня з Одеси так і не змогли виїхати до Києва 10 автобусів з віруючими, які заблокували представники так званого «Автомайдану Одеси» з погрозою фізичної розправи над віруючими. Однак цей прикрий інцидент не зупинив православних одеситів. Тієї ночі вони діставалися до Києва на маршрутках та приватних автомобілях.

IMG_2810Попри очевидні речі, МВС так і не оприлюднило реальної статистики щодо учасників Всеукраїнської хресної ходи 27 липня. Натомість, наступного дня радник міністра Внутрішніх справ З. Шкіряк розповсюдив інформацію, нібито у так званій хресній ході «Київського патріархату» під спів народних пісень і акомпанемент народних музичних інструментів прокрокувало «близько 15 тисяч вірян», тобто більше, ніж напередодні.

Що ж було насправді, кияни та гості столиці мали змогу побачити на власні очі без зайвих коментарів.

Слід також зазначити, що Всеукраїнська хресна хода миру, любові та молитви за Україну стала унікальним прикладом єднання представники всіх регіонів України. Адже поряд із духовенством і паствою Галичини, Тавриди, Волині, Закарпаття, Буковини, Слобожанщини, Полісся та центральної частини України того дня молилися про благословення для нашої держави єпископи з Криму, Донбасу та Луганщини.

Просмотров: 1502

4 коментарі

  1. Слава Богу за все! Як не намагалися зупинити Хресну ходу так звані патріоти, вона все ж відбулася. Головне, люди побачили, яка церква є істинною! Коли бачив таку величну ходу, стільки людей, аж сльози на очі наверталися… Бог не в силі, а в правді!

  2. Этот великий Всеукраинский крестный ход показал и утвердил не только всему народу Украины, но всего христианского мира, что только каноничная УПЦ угодна Господу Богу, даровавшему всей ее полноте силу духа и веры совершить такой величественный, веру утверждающий и каноничное православие утверждающий, крестный ход в это время, когда этому противостояли и революционные власти в Киеве и на местах, и все раскольнические “церкви” (УПЦ КП, УГКЦ, УАПЦ и пр.), и особенно воинствующие против УПЦ “правосеки”, “свободовцы, “азовцы” и другие, как они утверждают, национально – украинские самозванные вооруженные формирования, которые все вместе ничего, кроме раздора, разделения, разрушения, обнищания и чувства безисходности такого состояния, народу в Украине не дали.

  3. Будем, верные во Христе, продолжать молиться ко Господу Богу, чтобы Он просветил очи сердечные, душевные, и вразумил, после такого Всеукраинского крестного хода, временные власти, раскольников православия всех времен, самозванных воинствующих нациоукраинцев, исповедующих пока насильственную бандеровскую идеологию, что спасение страны Украины возможно только с Богом, в Его единственной в Украине каноничной Украинской православной церкви всегда пребывающем уже более 1000 лет.
    Всем воинствующим сегодня в Украине надо знать, что убивая тела безвинных и беззащитных собратьев по роду и крови, нельзя убить вечные души их с Божьим Духом в них, от прапраотцев по вере передаваемого.
    Если и этот Всеукраинский крестный ход не откроет очи душевные у воинствующих, во власти сидящих и по городам и весям, как “львы”, “рыкающих”, и всем раскольникам православия, что только покаяние их перед Богом в УПЦ и примирение со всей полнотой народа может спасти в единстве страну Украину. Ведь именно с целью объединения народа, страны, православной церкви был организован и с Божьей помощью состоялся этот Всеукраинский крестный ход. Это Господь Бог указал нам явственно дальнейший “путь, истину и жизнь” со Христом. Любой другой путь без истинной каноничной УПЦ, в Единой Святой Соборной Апостольской Церкви пребывающей и составляющей значительную часть Вселенского Православия, приведет к исчезновению единой страны, к новой крови через разделение народа на “наших и “не наших”. Потому что “тьма” только своего национализма и своего бога в своей церкви, затмила ум и разум, укрепила шоры на глаза, временным властям и самозванным воинствующим их пособникам, толкающим к пропасти забвения из Святой Киевской Руси страну Украину, ибо не ведают что творят.
    Но Бог с нами более 1000 лет и до скончания веков. Он не оставить нас на погубление в беснующемся мире сем, демонам, дьяволу и сатане поклоняющемуся и богу-мамоне (доллару, богатству) молящемуся.
    Господи, прости, помоги и спаси нас!

  4. И еще не могу не выразить свои до сего дня не угасающие чувства радования со слезами на глазах, когда смотрел онлайн на телеканале “ТV 112” двухчасовое шествие с Владимирской горки в Киево-Печерскую лавру участников Всеукраинского крестного хода в полноте представителей всех епархий – прихожан, священства, возглавляемых епархиальными архиреями и Предстоятелем УПЦ Блаженнейшим Митрополитом Киевским и всея Украины Онуфрием. Казалось, что людскому потоку во всю ширину улицы не было уже ни начала ни конца, как будто стоял на “берегу” освященной людской “реки”, истекшей из Святогорской и Почаевской лавр, слившись в одну у памятника Святому Великому Равноапостольному Владимиру, где и были крещены наши древние предки… Не менее 100 тысяч верных шествовало с хоругвами, иконами, крестами, пениями и молитвами, и это было – состоялось утверждение каноничной УПЦ.
    Слава Богу за все явленное миру Его благоволение истинной Украинской православной церкви и ее,
    Богом хранимых, трех святых лавр!

Залишити відповідь