Священики УПЦ відвідали військових ЗСУ у зоні АТО та благословили новобранців

З благословення єпархіальних архієреїв, священики Бориспільської та Херсонської єпархій відвідали військові формування армії України – артилерійську бригаду та військову частину Нацгвардії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланнями на прес-служби єпархій.

З 24 по 28 липня 2016 року, з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія та на запрошення командування 43-ї окремої артилерійської бригади, настоятель храму на честь святителя Миколая Чудотворця, що на території військової частини №2050, протоієрей Леонід Смаглюк, відвідав особовий склад частини на території Донецької області у зоні АТО.

Разом з військовими отець Леонід молився за українських воїнів, котрі виконують службовий обов’язок на сході країни, а також звершував поминальні богослужіння за загиблими. А з нагоди Дня Хрещення Русі для особового складу бригади було організовано паломницьку поїздку до Свято-Успенської Святогірської Лаври.
Священик мав зустрічі з представниками наглядової місії спільного центру контролю та координації з питань припинення вогню. Також у центрі була звершена молитва за мир. Отець Леонід вручив кожному захиснику України святе Євангеліє, молитовник, іконки та натільні хрестики.

Згодом, 30 липня, у військовій частині №3056 Національної гвардії України прийняли військову присягу молоде покоління призовників. З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, настоятель храму святого мученика Іоанна воїна, який знаходиться на території частини, ієрей Димитрій Дзядзевич привітав новобранців з прийняттям присяги та благословив їх.

Священик нагадав, що кожна людина, подібно до воїна, дає свою присягу-клятву під час таїнства Хрещення. «Я бажаю всім, хто прийняли присягу, пронести через все життя вірність Богу та вірність українському народу», – зазначив отець Димитрій та закликав усіх до молитви.

Нагадаємо, кількома тижнями тому липні священики Бориспільської та Криворізької єпархій відвідали військові частини та благословили воїнів АТО. Зокрема, протоієрей Димитрій Денисенко благословив новобранців військової частини поблизу міста Вишгород.

Просмотров: 338

Залишити відповідь