На Закарпатті дітей познайомили зі світом глухих людей (фото, відео)

Викладач Київських духовних шкіл чотири дні навчала дітей духовно-просвітницького табору «Краплинка любові» мові жестів.

Анну Андріївну Блощинську, викладача КДАіС і керівника школи «Чути серцем» запросили в дитячий духовно-просвітницький табір «Краплинка любові», який розміщений в Мукачівському районі Закарпатської області в ювілейний п’ятий заїзд. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт soborna.church.ua.

Вихованці недільної школи Ракошинського, Свято-Покровського чоловічого монастиря стали учасниками ювілейного заїзду в «Крапельки любові» з 24 по 29 липня 2016 року. В рамках програми табору дітям викладали біблійні уроки архімандрит Лаврентій (Малюк), студенти Київської духовної семінарії Юрій Завадський і Олександр Максимець. Учасники табору брали участь у квестах, іграх, концертах, майстер-класах (розпис каменів, скелелазіння, батик, сценічна мова та акторська майстерність).

лагерь-4-1024x768Уроки жестової мови стали особливістю цього заїзду.

Як зазначила, Анна Блощинська, «дуже здорово і правильно, що мене запросили в духовно-просвітницький табір. Тим самим організатори показали, що намагаються виховати в дітях повагу до всіх людей, зокрема до людей з особливими потребами. Дітям хочуть прищепити любов до ближнього, зламати мовний бар’єр, познайомити з новим для них світом нечуючих людей, які так само є повноцінними громадянами нашого суспільства».

За чотири дні проведення навчальних занять діти зуміли вивчити молитви «Отче наш» і «Святий Боже».

Молитва «Святий Боже» мовою жестів

А на прощальному концерті учениці виконали жестовою мовою пісню «Обійми мене» групи «Океан Ельзи». Серед глядачів концерту був архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор і духовенство єпархії, які приїхали привітати учасників з п’ятиріччям від дня заснування табору.

Просмотров: 273

Залишити відповідь